Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Αντί απάντησης επέλεξε τη συσκότιση ο Υπουργός Οικονομικών

Αντί απάντησης επέλεξε τη συσκότιση ο Υπουργός Οικονομικών

Δήλωση Ελένης Μαύρου, Μέλους Π.Γ. ΑΚΕΛ

για τις δηλώσεις του Υπ. Οικονομικών σε σχέση με το ξεπούλημα της CYTA

 

Αντί απαντήσεων στα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα για την προνομιακή πληροφόρηση της Deutsche Telekom σε σχέση με το τροχοδρομημένο ξεπούλημα της CYTA, ο Υπουργός Οικονομικών επέλεξε τη συσκότιση καταφεύγοντας σε απαξιωτικά μεν, άσχετα δε, σχόλια για τις αποκαλύψεις.

Τα γεγονότα είναι απλά: Η CYTA ανέθεσε στην Detecon, θυγατρική εταιρεία της Deutsche Telekom, τη μελέτη για αναδιάρθρωση του οργανισμού. Στο πλαίσιο της εργασίας αυτής, δόθηκαν στην Detecon -και μέσω της στην Deutsche Telekom- όλες οι πληροφορίες για την επιχειρησιακή δυνατότητα, τα έσοδα, τις υποδομές της CYTA.

Αυτά είναι γεγονότα και όχι συνθήματα ή δογματισμοί.

Μπορεί να μη διορίστηκε λοιπόν ακόμα σύμβουλος για την ιδιωτικοποίηση της CYTA όμως αποτελεί πραγματικότητα ότι η Deutsche Telekom, ως πιθανότατος υποψήφιος επενδυτής έχει ήδη λάβει προνομιακή πληροφόρηση, την οποία εκ των πραγμάτων θα μπορεί να αξιοποιήσει σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος.

Όσο θλιβερή όμως είναι η παραπληροφόρηση από τον ίδιο τον Υπουργό άλλο τόσο θλιβερή είναι η προσπάθεια φίμωσης όσων αποκαλύπτουν τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης. Κι αυτό την ίδια ώρα που ο Πρόεδρος της Κυβέρνησης απευθύνει τάχα κάλεσμα για συγκρότηση κυβέρνησης ευρείας αποδοχής.

30/12/2014

PREV

Συνεχίζουν να ενεργούν αυταρχικά

NEXT

Πρωτοχρονιάτικη Διακήρυξη του ΑΚΕΛ