Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Ανησυχίες για τη Μεταμοσχευτική Κλινική του ΓΝΛ

Ανησυχίες για τη Μεταμοσχευτική Κλινική του ΓΝΛ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ανησυχίες για τη Μεταμοσχευτική Κλινική του ΓΝΛ

Το ΑΚΕΛ εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τις εξελίξεις στην Μεταμοσχευτική Κλινική  του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας οι οποίες πιθανόν να οδηγήσουν ακόμη ένα τμήμα του κρατικού τομέα ιατρικής σε υπολειτουργία και παράλυση.

Η ανησυχία μας γίνεται εντονότερη αφού οι ιατροί του ίδιου του τμήματος επικαλούνται «την μη ύπαρξη κατάλληλων συνθηκών για την ασφαλή, ποιοτική και νομότυπη παρακολούθηση των ασθενών».

Καλούμε την Κυβέρνηση και τον Υπουργό Υγείας να επιλύσουν άμεσα το πρόβλημα που δημιουργήθηκε. Ελπίζουμε ότι το Υπουργείο Υγείας δεν θα εντάξει και τη μεταμοσχευτική κλινική στα υπό διάλυση τμήματα, εφαρμόζοντας την πολιτική της κυβέρνησης για ξεπούλημα του τομέα υγείας. Υπενθυμίζουμε στην κυβέρνηση ότι τα ανθρώπινα όργανα δεν μπορούν και δεν πρέπει να δοθούν στον ιδιωτικό τομέα με σκοπό το κέρδος.

Καλούμε τους κυβερνώντες να αναλογιστούν το βάρος της ευθύνης τους έναντι στους πάσχοντες συνάνθρωπους και να συμπεριφερθούν με την απαιτούμενη κοινωνική ευαισθησία. Τέλος καλούμε τον Υπουργό Υγείας να μας απαντήσει αν αυτή είναι η μορφή της αυτονόμησης των νοσοκομείων την οποία οραματίζεται.

17/12/2014

PREV

Προϋπολογισμός αιματηρής λιτότητας και περικοπών

NEXT

Ομιλία Γιαννάκη Γαβριήλ στη συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2015