Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ

Η ανανέωση και ο προοδευτικός εκσυγχρονισμός αποτελούν πηγή ζωής για το Κόμμα. Ανανέωση που θα διέπεται από αρχές και αξίες με ποιότητα και περιεχόμενο, με ουσία. Όχι στην ψευδεπίγραφη ανανέωση, στην επιφανειακή προσέγγιση του θέματος ή την απλή αλλαγή προσώπων.

Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, επιβάλλεται να αφήσουμε πίσω αδυναμίες, κενά και ελλείψεις.  Τι σημαίνει αυτό στην πράξη;

  • Η πολιτική ανάπτυξης και ανέλιξης στελεχών να χαρακτηρίζεται από μια καθημερινή και αέναη προσπάθεια.
  • Να αφήσουμε την ασφάλεια της ρουτίνας και να φέρουμε στο προσκήνιο ιδέες, μεθόδους, σύγχρονες και πρωτοποριακές, που θα ενισχύσουν τον ιδεολογικο-πολιτικό χαρακτήρα του Κόμματος.
  • Να προχωρήσουμε σε διεύρυνση του περιορισμού θητειών, τόσο για πολιτειακά όσο και για κομματικά αξιώματα, λαμβάνοντας μέτρα ώστε μια τέτοια απόφαση να μην αποβεί σε βάρος της δουλειάς μας.
  • Η ιδεολογικο-πολιτική και οργανωτική αναβάθμιση του Κόμματος είναι αδιανόητη δίχως τις νέες ηλικίες, τις νέες ιδέες, το καινούργιο, πάντοτε με κοινωνικο-ταξικά κριτήρια. Χρειάζεται, σε συνεργασία με την ΕΔΟΝ και το ευρύτερο Λαϊκό Κίνημα, να εξειδικεύσουμε και να επενδύσουμε στη νέα γενιά.
  • Πρέπει να παραδεχτούμε ότι ο βαθμός ανανέωσης και ενσωμάτωσης νέων μελών στο Κόμμα από τις τάξεις της ΕΔΟΝ, δεν ανταποκρίνεται στη μαζικότητα και τη συμμετοχή των νέων στη δράση της ΕΔΟΝ. Το φαινόμενο αυτό έχει ασφαλώς τις οργανωτικές και πρακτικές του διαστάσεις, έχει όμως και άλλες διαστάσεις που δεν πρέπει καθόλου να υποτιμηθούν. Χρειάζεται, σε συνεργασία με την ΕΔΟΝ, να συζητήσουμε ολοκληρωμένα τις αιτίες αυτού του φαινομένου ώστε να αποφασιστούν συγκεκριμένα μέτρα για αντιμετώπισή του.
  • Κριτήριο για την εγγραφή νέων μελών στο Κόμμα ήταν και παραμένει η εργατικότητα, η πίστη και αφοσίωση στο Κόμμα και την ιδεολογία του, η συμμετοχή και η κοινωνική και πολιτική καταξίωση των υποψήφιων μελών. Ακόμα στις σύγχρονες συνθήκες που η ίδια η ζωή απαιτεί προσόντα κατάρτισης, γνώση και εμπειρία, χρειάζεται ικανότητα, επάρκεια, εντιμότητα και σεβασμό στις ηθικές αρχές του Κόμματος, χρειάζονται ολοκληρωμένες προσωπικότητες που θα αποτελούν εκ των πραγμάτων πρότυπα.

PREV

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

NEXT

ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ-ΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ