Home  |  Βουλή   |  “Αναμένουμε από την Κυβέρνηση την εκπόνηση ολοκληρωμένου σχεδιασμού για τα ενεργειακά”

“Αναμένουμε από την Κυβέρνηση την εκπόνηση ολοκληρωμένου σχεδιασμού για τα ενεργειακά”

Δηλώσεις Κ. Κώστα, μετά την ενημέρωση της Επιτροπής Ενέργειας για θέματα υδρογονανθράκων από τον Υπουργό Ενέργειας

Ως ΑΚΕΛ, εκφράζουμε κατ’ αρχήν την έντονη απογοήτευσή μας γιατί από το περασμένο Σάββατο διέρρευσαν σε κάποιες εφημερίδες, τα αποτελέσματα της γεώτρησης στο «Ονησίφορος», με σημαντικές μάλιστα λεπτομέρειες παρά το γεγονός ότι ζητήθηκε από τα Κοινοβουλευτικά Κόμματα να γίνει ενημέρωση από τον Υπουργό Ενεργείας σε κλειστή συνεδρία της Επιτροπής Εμπορίου και Ενέργειας.

Διερωτόμαστε πως έχουν διαρρεύσει όλες αυτές οι πληροφορίες, από ποιους και με ποιες σκοπιμότητες, για ένα τόσο σημαντικό θέμα που αφορά το μέλλον του τόπου. Και σαν δεν έφτανε αυτό, την επόμενη μέρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αντί να αποφύγει το σχολιασμό μέχρι να ενημερωθούν κόμματα και πολίτες επίσημα από τον αρμόδιο Υπουργό, προέβηκε σε δηλώσεις αλλά και εκτιμήσεις του αποτελέσματος της γεώτρησης.

Ο Υπουργός Ενέργειας ,μας παρουσίασε σήμερα το αποτέλεσμα της γεώτρησης στον «Ονησίφορο». Ένα αποτέλεσμα το οποίο σίγουρα δεν είναι ικανοποιητικό και δεν είναι αυτό που προσδοκούσε ο λαός μας αφού δεν εντοπίσθηκαν οι αναμενόμενες ποσότητες φυσικού αερίου. Είναι βέβαια σημαντικό το ότι τουλάχιστον φαίνεται, ότι το μικρό αυτό κοίτασμα έχει τα ίδια ενδεδειγμένα χαρακτηριστικά για επιβεβαίωση του Αιγυπτιακού κοιτάσματος «Ζορ» κάτι το οποίο θα βοηθήσει όλες τις εταιρείες για την επιλογή των στόχων των επόμενων γεωτρήσεων στα τεμάχια 6,8,10 και 11.

Ως ΑΚΕΛ, τονίσαμε για μια ακόμα φορά σήμερα στον Υπουργό Ενέργειας ,ότι αυτό που χρειάζεται είναι σοβαρότητα, αποφασιστικότητα, συνέπεια και σκληρή δουλειά στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού για τα ενεργειακά θέματα, τον οποίο η Κυβέρνηση δεν έχει ακόμα εκπονήσει. Αναφέραμε επίσης ότι το πρόγραμμα γεωτρήσεων των εταιρειών, πρέπει να τηρηθεί αυστηρά και κυρίως ότι αυτή τη φορά η Κυβέρνηση δεν πρέπει να επιτρέψει την μη τήρηση των συμβατικών υποχρεώσεων των εταιρειών γιατί δεν μπορεί να χαθεί και άλλος πολύτιμος χρόνος.

12 Σεπτεμβρίου 2017

PREV

"Η κυβέρνηση συνεχίζει τις προσπάθειες υπονόμευσης της εφαρμογής του ΓΕΣΥ"

NEXT

Δήλωση Σκεύης Κουκουμά μετά την συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων