Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Ανακοίνωση για το πεντάχρονο παιδί από τη Συρία

Ανακοίνωση για το πεντάχρονο παιδί από τη Συρία

Ο χωρισμός ενός πεντάχρονου παιδιού από την μητέρα του είναι απανθρωπιά, υπό όποιες συνθήκες κι αν συντελείται. Η περίπτωση του παιδιού προσφύγων από τη Συρία που είδε το φως της δημοσιότητας αποτελεί ντροπή για το κυπριακό κράτος.

Η μητέρα του παιδιού κατάφερε να εισέλθει στις ελεύθερες περιοχές για να επανενωθεί με τον πατέρα που βρίσκεται στην Κύπρο με το καθεστώς συμπληρωματικής προστασίας, όμως το πεντάχρονο παιδί έμεινε από τα τέλη Φεβρουαρίου ασυνόδευτο στα κατεχόμενα. Σύμφωνα με τον Τύπο, η επανασύνδεση του παιδιού με την οικογένεια έχει εγκριθεί από σειρά υπηρεσιών της Δημοκρατίας, ωστόσο το κώλυμα εντοπίζεται στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Η στάση αυτή συγκρούεται με το γράμμα και το πνεύμα διεθνών συμβάσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά και με τις στοιχειώδεις αρχές και αξίες του λαού μας. Το ΑΚΕΛ απευθύνει έκκληση στο Υπουργείο να ξεπεραστούν τα όποια κωλύματα και να επιτραπεί άμεσα η επανένωση του παιδιού με την οικογένεια του.

08/04/2021

PREV

PAY AS YOU THROW: Τροπολογίες ΑΚΕΛ για δικαιότερη χρέωση των πολιτών

NEXT

Η κυβέρνηση Αναστασιάδη επί χρόνια μοίραζε χιλιάδες χρυσά διαβατήρια και τελευταία της έγνοια ήταν η νομιμότητα και η διαφάνεια