Home  |  Βουλή   |  Αναγκαία η ρύθμιση του ωραρίου των κομμωτηρίων και των κουρείων

Αναγκαία η ρύθμιση του ωραρίου των κομμωτηρίων και των κουρείων

Γραπτή δήλωση Αντρέα Φακοντή, Προέδρου Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας

Η αναρχία στο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων που επέβαλε με τις αποφάσεις της η κυβέρνηση Αναστασιάδη – Συναγερμού έχει αναπόφευκτα επηρεάσει και τα κομμωτήρια και κουρεία.

Οι κομμωτές και οι κουρείς στην Κύπρο αποτελούν ένα νομοθετικά κατοχυρωμένο σώμα και όλα σχεδόν τα θέματα σε σχέση με την άσκηση του επαγγέλματος τους ρυθμίζονται μέσα από τον Εγγραφής Κομμωτών και Κουρέων Νόμο, για τον οποίο αρμόδια αρχή είναι το Υπουργείο Εμπορίου. Εξαίρεση αποτελούν μόνο το ωράριο λειτουργίας και οι αργίες των υποστατικών τους τα οποία ρυθμίζονται μέσω του περί της Ρύθμισης της Λειτουργίας και των Όρων Απασχόλησης των Υπαλλήλων Νόμο, για τον οποίο αρμόδια αρχή είναι το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Το αίτημα για ρύθμιση του ωραρίου λειτουργίας των κομμωτηρίων και των κουρείων μέσα από τον περί Εγγραφής Κομμωτών και Κουρέων Νόμο είναι ένα πάγιο αίτημα τόσο του Συμβουλίου Εγγραφής Κομμωτών και Κουρέων Κύπρου, όσο και της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Κομμωτών και Κουρέων. Κάτι ανάλογο ισχύει για τα φαρμακεία και τα πρατήρια βενζίνης για τα οποία υπάρχουν ειδικές, ξεχωριστές νομοθεσίες, οι οποίες ρυθμίζουν όλα τα θέματα που τους αφορούν.

Το ΑΚΕΛ καλεί την κυβέρνηση για άλλη μια φορά να σεβαστεί το κοινό, πάγιο αίτημα ενός ολόκληρου κλάδου, να αφήσει στην άκρη τα πείσματα και τα εκβιαστικά διλήμματα και να προχωρήσει άμεσα στην επίλυση του προβλήματος καταθέτοντας τροποποιητικά νομοσχέδια για ρύθμιση του θέματος του ωραρίου και των αργιών των κομμωτηρίων και των κουρείων ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα που τους ταλανίζει εδώ και τόσα χρόνια.

4/12/2018

PREV

Δήλωση Στέφανου Στεφάνου για το Ταμείο Αλληλεγγύης

NEXT

Βάζουν 3 ανελκυστήρες το χρόνο και θεωρούν ότι όλα βαίνουν καλώς