Home  |  Βουλή   |  Ανέτοιμη και ανίκανη η Κυβέρνηση να υποστηρίξει τις αποφάσεις της. Πειραματίζεται με θύματα τα παιδιά μας

Ανέτοιμη και ανίκανη η Κυβέρνηση να υποστηρίξει τις αποφάσεις της. Πειραματίζεται με θύματα τα παιδιά μας

Δήλωση Άντρου Καυκαλιά, μετά τη συνεδρία της Κοιν. Επιτροπής Παιδείας

Σήμερα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας συζητήσαμε την πρόταση της Κυβέρνησης για αναστολή για ένα χρόνο της εφαρμογής του διαχωρισμού των εξετάσεων σε απολυτήριες και πρόσβασης στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Βάσει του σχεδιασμού  και της υφιστάμενης νομοθεσίας, ο διαχωρισμός θα εφαρμοζόταν την σχολική χρονιά 2019-2020. Τώρα, η Κυβέρνηση προτείνει να εφαρμοστεί την σχολική χρονιά 2020-2021.

Η Κυβέρνηση για άλλη μια φορά παρουσιάζεται ανέτοιμη και ανίκανη να υποστηρίξει τις αποφάσεις της. Εξαγγέλλει μεταρρυθμίσεις που δεν μπορεί να υλοποιήσει. Λειτουργεί αποσπασματικά και πρόχειρα, χωρίς πλάνο. Πειραματίζεται με θύματα τα παιδιά μας.

Και για να αποφύγει την κριτική, επέλεξε να καταθέσει το νομοσχέδιο, χωρίς να έχει προηγηθεί -ως όφειλε να πράξει- η αναγκαία διαβούλευση με τους άμεσα επηρεαζόμενους: τους ίδιους τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς. Απαράδεκτο και προκλητικό!

Πιο απαράδεκτη και προκλητική η στάση του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, ο οποίος συντονισμένος και ευθυγραμμισμένος με την Κυβέρνηση, αλλά σε πλήρη διάσταση με τους Κανονισμούς της Βουλής, αρνήθηκε να καλέσει τους οργανωμένους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς για να ακουστεί η θέση τους.

Αλήθεια, τι φοβούνται Πρόεδρος της Επιτροπής και Κυβέρνηση;

05.06.2019

PREV

Δηλώσεις Κώστα Κώστα μετά τη συνεδρία της Κοινοβ. Επιτροπής Εμπορίου και Ενέργειας.

NEXT

Δήλωση Α. Φακοντή για το νομοσχέδιο για παροχή σύνταξης χηρείας στους άντρες