Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Ανάγκη πολιτικής απομόνωσης της ναζιστικής ακροδεξιάς

Ανάγκη πολιτικής απομόνωσης της ναζιστικής ακροδεξιάς

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΕΛΑΜ- ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ
 

Το ΑΚΕΛ καταδικάζει τα επεισόδια σε σχολείο της Πάφου που εξελίχθηκαν κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας των εκπροσώπων της ΕΣΕΜ.

Εδώ και αρκετό καιρό έχουμε εκφράσει την έντονη ανησυχία μας και έχουμε καταγγείλει διείσδυση του ναζιστικού παραρτήματος της Χρυσής Αυγής και στο μαθητικό κίνημα.

Αυτό όμως που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία είναι η συνεργασία της νεολαίας του Συναγερμού με τη ναζιστική αυτή οργάνωση, όπως αυτή εκφράστηκε στην εν λόγω εκλογική διαδικασία.

Για μια ακόμη φορά επαναλαμβάνουμε την ανάγκη πολιτικής απομόνωσης της ναζιστικής ακροδεξιάς απ’ όλες ανεξαίρετα τις πολιτικές δυνάμεις. Πολιτική απομόνωση στην πράξη σημαίνει αποφυγή της όποιας συνεργασίας μαζί με αυτό το επικίνδυνο απολίθωμα της ιστορίας, που επανέρχεται στο προσκήνιο.

Την ίδια στιγμή όμως σημαίνει και αποφυγή της ιδεολογικής ταύτισης, με οποιοδήποτε τρόπο, με τα καταστροφικά ιδεολογήματα της μισαλλοδοξίας, του εθνικισμού και του γριβισμού, τα οποία δυστυχώς συνεχίζουν να συνυπάρχουν και στις τάξεις του Συναγερμού και της νεολαίας του.

Υπενθυμίζουμε ότι το ΑΚΕΛ έχει εγγράψει εδώ και καιρό σχετικό θέμα στην Επιτροπή Θεσμών της  Βουλής, για αυτεπάγγελτη εξέταση.

17/10/2014

PREV

Αδικαιολόγητες οι όποιες αιτιάσεις για μη έκδοση ψηφίσματος για τις προκλήσεις στην ΑΟΖ

NEXT

Επιστολή εκ μέρους του ΑΚΕΛ και της GUE/NGL για τις εκποιήσεις στην Κύπρο