Home  |  Βουλή   |  Ανάγκη για επέκταση του τερματισμού της αναλογιστικής μείωσης του 12% και στις συντάξεις του ΤΚΑ

Ανάγκη για επέκταση του τερματισμού της αναλογιστικής μείωσης του 12% και στις συντάξεις του ΤΚΑ

Δήλωση Ανδρέα Φακοντή, Βουλευτή ΑΚΕΛ – Αριστερά – Νέες Δυνάμεις

Τα κυβερνητικά νομοσχέδια τα οποία συζητήθηκαν σήμερα ενώπιον της Κ.Ε. Οικονομικών αφορούν τα επαγγελματικά σχέδια των υπαλλήλων του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα και συγκεκριμένα την πρόταση της κυβέρνησης για τερματισμό της αναλογιστικής μείωσης του 12% για όσους επιλέξουν να συνταξιοδοτηθούν πρόωρα και νοουμένου ότι πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια.

Ως ΑΚΕΛ ζητήσαμε επέκταση του τερματισμού της αναλογιστικής μείωσης του 12% και στις συντάξεις του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΤΚΑ). Η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα έχει εγγράψει εδώ και καιρό σχετικό αυτεπάγγελτο θέμα στην Κ.Ε. Εργασίας. Σήμερα η Υπουργός Εργασίας επανέλαβε ότι αναμένεται σύντομα η ολοκλήρωση των σχετικών αναλογιστικών μελετών γι΄ αυτό και εντός των επόμενων μηνών θα επανέλθουμε στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή για ολοκλήρωση της συζήτησης του θέματος.

Επίσης, για εμάς πολύ σημαντικό είναι και το θέμα της αναπλήρωσης των αφυπηρετησάντων υπαλλήλων του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα με μόνιμο προσωπικό και όχι με τη μέθοδο της μίσθωσης υπηρεσιών.

Το ΑΚΕΛ διαφώνησε με την περίληψη στο νομοσχέδιο συγκεκριμένης πρόνοιας η οποία αφορά στην τιμαριθμική αύξηση των συντάξεων (ΑΤΑ), καθώς πρόκειται για μεταβατική συμφωνία μεταξύ των κοινωνικών εταίρων, η οποία λήγει τέλος του 2020 και περιλαμβάνεται ήδη στον περί Προϋπολογισμού Νόμο.

Ως ΑΚΕΛ θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για τερματισμό της αναλογιστικής μείωσης του 12% τουλάχιστον και στις χαμηλές συντάξεις του ΤΚΑ, καθώς και για πλήρωση των κενών θέσεων που θα προκύψουν με βάσει να εν λόγω νομοσχέδια, με μόνιμο προσωπικό.

27/01/2020

PREV

Δήλωση Άριστου Δαμιανού μετά τη συνεδρία της Επιτροπής Νομικών

NEXT

Δήλωση Κώστα Κώστα μετά την ενημέρωση από τον Υπουργό Ενέργειας για θέματα υδρογονανθράκων