Home  |  Ενημέρωση   |  Αρθρογραφία   |  ΄΄ Θέλω κάτι άλλο…΄΄ , του Γιώργου Κ. Γεωργίου

΄΄ Θέλω κάτι άλλο…΄΄ , του Γιώργου Κ. Γεωργίου

georgiou΄΄Ούτε ΔΗ ΣΥ ούτε ΑΚΕΛ… Θέλω κάτι άλλο΄΄. Τα μάτια του, δυο ηφαίστεια, να σε κάψουν. Δεν είχε μίσος, μόνο οργή και θυμό. Παλιός μαθητής μου, τίμιο παιδί. Τα λόγια του ορμητικά σαν χείμαρρος, ανελέητα ραπίσματα κατά πάντων. ΄΄Γιατί να ψηφίσω; Τόσα χρόνια κανείς δεν τιμωρήθηκε. Οι ένοχοι επιβραβεύονται. Το ΑΚΕΛ δεν δικαίωσε τις προσδοκίες μου.  Το πολιτικό σύστημα  δεν με προστάτευσε.  Όλοι είστε οι ίδιοι. Πληρώνω το κόστος, χωρίς να φταίω. Μπροστά μου βλέπω το χάος. Για ποια Ευρώπη; Δεν πάω… Θέλω κάτι άλλο…΄΄

Θέλεις κάτι άλλο… Πού θα το βρεις, γιε μου; Τα δοκίμασες όλα, κι ας μην το ξέρεις…  Όσοι το έψαξαν, με οδηγό την οργή και το θυμό, γεύτηκαν πικρούς καρπούς. Κι εδώ και αλλού. Από τη χιτλερική Γερμανία ως τη σημερινή Ευρώπη της θλιβερής νεκρανάστασης του φασιστικού θεριού. Αλλά κι εδώ, από το Μάρτη και πέρα. Έχεις, πλέον, αμφιβολία; Θυμήσου τι σου έλεγαν.

Ψάξε αυτό το κάτι άλλο. Και βρες το με τη λογική αλλά και με το συναίσθημα. Και  θα το βρεις, είμαι σίγουρος. Επειδή είσαι πολιτικό και ηθικό ον, με αξίες και ιδανικά. Και ξέρεις πως ο αμέτοχος πολίτης δεν είναι χρήσιμος. Έχεις αξιοπρέπεια και δεν σου πάει να μείνεις η γενιά των 500 ευρώ. Επειδή έχεις λογική, δεν είσαι θύμα των Μ.Μ.Ε και των κάθε λογής λαοπλάνων. Εκείνων που έκαναν τις δεσμεύσεις τους φτερό στον άνεμο. Όσων θέλουν να σε αλυσοδέσουν με τη λιτότητα και οι ίδιοι εκρέουν στην αλλοδαπή τους ποταμούς των καταθέσεών τους. Και αγοράζουν τα φιλέτα σε τιμή ευκαιρίας. Και μας οδηγούν σ΄ένα σκοτεινό μεσαίωνα, παίρνοντας πίσω όσα κερδίσαμε με αίμα.  Επειδή δε μασάς κουτόχορτο. Μπορείς να διακρίνεις πως πέντε έξι οικογένειες είναι πίσω απ΄όλα τα οικονομικά  εγκλήματα και άλλες εκτροπές  σ΄αυτό το τόπο. Και κρύβει ο ένας τον άλλο.  Ένα κατεστημένο που αγρίεψε όταν σήκωσαν κεφάλι οι ψηφοκουβαλητές, οι πληβείοι της πολιτικής. Και τους χτύπησαν αλύπητα. Επειδή έχεις ανοικτά τα μάτια της ψυχής σου και κρατάς ζωντανή την ιστορική μνήμη. Ενενήντα χρόνια είναι πολλά. Γιομάτα περηφάνεια και τιμή. Είσαι από σκληρή γενιά. Μην πετάξεις ένα κομμάτι του παρελθόντος. Μαζί καταστρέφεις και κάτι απ΄ το μέλλον.

Συνέχισε να ψάχνεις… Θα βρεις αυτό που θέλεις. Είναι δίπλα σου. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Διάλυσε τα προπετάσματα καπνού, με γνώση και τόλμη. Και κάνε το καθήκον σου. Αν θέλεις να μείνεις άνθρωπος. Για να μην επικρατήσει το κακό. Για να υπάρξει ελπίδα τιμωρίας επιτέλους. Για να μην αλέσουν τις σάρκες των παιδιών μας μέσα στις τραπεζικές μυλόπετρες. Για να κρατήσεις ζωντανό το όνειρο. Για μια Αριστερά της Ελπίδας, της Αξιοπρέπειας και της Προοπτικής.

Ψήφισε γιαυτούς που έφυγαν και για κείνους που θάρθουν.

΄΄Θα το σκεφτώ δάσκαλε…΄΄  Να το σκεφτείς…

PREV

Χωρίς χειροπιαστά αποτελέσματα η επίσκεψη Μπάιντεν. Εκτεθειμένη η κυβέρνηση για τις υπερβολικές προσδοκίες που καλλιέργησε, Του Γιώργου Λουκαΐδη

NEXT

Ευρωεκλογές 2014- Μια πρώτη ανάγνωση, του Βαλεντίνου Πολυκάρπου