Ανακοίνωση

Το Πολιτικό Γραφείο της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ ολοκλήρωσε σήμερα τη συζήτηση για το προγραμματικό πλαίσιο των Προεδρικών Εκλογών του 2023 και για την υποψηφιότητα που θα προταθεί προς την Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος.

Ως προς το πρόσωπο της υποψηφιότητας, το Π.Γ. συζήτησε τις επιλογές δύο προσωπικοτήτων: τον Αντρέα Μαυρογιάννη και τον Αχιλλέα Δημητριάδη, οι οποίοι μπορούν να εκφράσουν το αίτημα για την προοδευτική αλλαγή στη διακυβέρνηση και τις προσδοκίες της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας για μια νέα αρχή σε όλα τα επίπεδα στον τόπο μας.

Η πρόταση στην οποία κατέληξε το Πολιτικό Γραφείο και το σκεπτικό που τη συνοδεύει θα κατατεθεί πρώτα στην Κεντρική Επιτροπή, η οποία θα συνέλθει το Σαββατοκύριακο, 7 και 8 Μαΐου 2022. Η Κ.Ε. θα καταλήξει στην πρόταση που θα τεθεί ενώπιον των μελών και των φίλων του ΑΚΕΛ τις αμέσως επόμενες μέρες. Το αποτέλεσμα του διαλόγου και των ψηφοφοριών που θα πραγματοποιούνται θα αξιολογηθεί εκ νέου από την Κ.Ε.

Η απόφαση για την υποψηφιότητα που θα στηρίξει το ΑΚΕΛ θα ληφθεί στις 5 του Ιούνη, από την έκτακτη Παγκύπρια Συνδιάσκεψη του Κόμματος.

05/05/2022

PREV

Άδικο οι εργαζόμενοι να πληρώνουν το τίμημα των πολιτικών αποφάσεων

NEXT

Αποτελεσματικότερος έλεγχος των ορίων εκπομπής ήχου από τα κέντρα αναψυχής