Η Κύπρος φλέγεται…

Eπείγουσα ερώτηση Ευρωβουλευτών ΑΚΕΛ προς Κομισιόν για άμεση ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης
για την αντιμετώπιση της ανείπωτης τραγωδίας που συγκλονίζει την Κύπρο

 

Την άμεση ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλληλεγγύης για την ανακούφιση των πληγέντων από τη φονική πυρκαγιά στην ορεινή Λεμεσό και Λάρνακα, ζήτησαν με επείγουσα ερώτησή τους προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή οι ευρωβουλευτές του ΑΚΕΛ Γιώργος Γεωργίου και Νιαζί Κιζίλγιουρεκ.

 

Στην ερώτησή τους οι δύο ευρωβουλευτές ενημέρωσαν την Κομισιόν για τη φονική πυρκαγιά στην περιοχή της ορεινής Λεμεσού και Λάρνακας που έχει κοστίσει την ζωή τεσσάρων εργατών  και έχει προκαλέσει τεράστιες καταστροφές σε ιδιωτικές περιουσίες και δασική έκταση.

 

Ζήτησαν από την Κομισιόν να τους ενημερώσει με ποιο τρόπο θα εξασφαλιστεί η  άμεση ενεργοποίηση και κινητοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης για την παροχή άμεσης βοήθειας προς την Κυπριακή δημοκρατία για αντιμετώπιση της φυσικής καταστροφής που έχει επέλθει.

 

Παράλληλα, εστιάζοντας στη γρήγορη εξάπλωση που είχε η φωτιά και στην αδυναμία να προσφερθεί βοήθεια έγκαιρα, παρά την ενεργοποίηση του RescEU,  ζήτησαν από την Κομισιόν να τους απαντήσει πώς προτίθεται να βοηθήσει την Κύπρο ώστε να αποκτήσει η ίδια τα απαραίτητα μέσα ώστε να αποφευχθούν παρόμοιες καταστροφές στο μέλλον.

 

 

Γιώργος Γεωργίου και Νιαζί Κιζίλγιουρεκ

Ευρωβουλευτές

 

 

 

 

PREV

Το ΑΚΕΛ εκφράζει την αλληλεγγύη του προς τον αγώνα των νοσηλευτών και της ΠΑΣΥΝΟ

NEXT

Να προστατευτεί το δικαίωμα των εργαζομένων στη συλλογική οργάνωση και διεκδίκηση