Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  ΓΓ του ΑΚΕΛ: Με τη δουλειά, με τη ψήφο μας, με τη νίκη του Α. Μαυρογιάννη η ευχή για «καλή χρονιά» μπορεί να γίνει πράξη

ΓΓ του ΑΚΕΛ: Με τη δουλειά, με τη ψήφο μας, με τη νίκη του Α. Μαυρογιάννη η ευχή για «καλή χρονιά» μπορεί να γίνει πράξη

Το τρένο της αλλαγής έχει ξεκινήσει!

Το τρένο της αλλαγής έχει ξεκινήσει και με ένα σημαντικό σταθμό το Φλεβάρη στις προεδρικές εκλογές, θα αρχίσει το μεγάλο ταξίδι της αλλαγής για τον τόπο μας, το λαό μας για σας τους νέους και τις νέες .
Το μήνυμα αυτό έστειλε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου, μιλώντας σε πρωτοχρονιάτικη συνάντηση-συνεστίαση που διοργανώνει κάθε χρόνο η ΕΔΟΝ προς υποδοχή του νέο χρόνου, και στην παρουσία του ανεξάρτητου υποψήφιου για την προεδρία της Δημοκρατίας Αντρέα Μαυρογιάννη.
Διαμήνυσε πως φέτος «έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε πράξη την ευχή για καλή χρονιά και να είναι πραγματικά καλή χρονιά με την αλλαγή που θα πετύχουμε με τη νίκη του Α. Μαυρογιάννη στις προεδρικές εκλογές. Γιατί περίοπτη θέση στο πρόγραμμα του Α. Μαυρογιάννη κατέχουν οι στόχοι για να σώσουμε την Κύπρο από τη διχοτόμηση και να λύσουμε το Κυπριακό, να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά και αποφασιστικά τη διαπλοκή και τη διαφθορά, να αντιμετωπίσουμε τις κοινωνικές ανισότητες και την οικονομική ανασφάλεια, να δώσουμε ξανά ελπίδα και προοπτική στον κόσμο μας, στο λαό μας, και προπαντός σε εσάς τους νέους και τις νέες. Αυτή είναι η έγνοια και η προσπάθεια μας, αυτό είναι το νόημα της αλλαγής την οποία εκπροσωπεί η ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Α. Μαυρογιάννη τον οποίο έχουμε σήμερα εδώ μαζί μας».
Αναφερόμενος στη συνάντηση με τα ΕΔΟΝίτικα νιάτα σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «ερχόμαστε εδώ που είναι το μέλλον» και ότι «η έγνοια η δική μας ήταν, είναι και θα παραμείνει το μέλλον το δικό σας, το τι θα αφήσουμε εμείς για σας». Υπογράμμισε προς κάθε κατεύθυνση ότι «δεν έχουμε δικαίωμα να αφήσουμε τη χώρα μας διαιρεμένη και υπό κατοχή, δεν έχουμε δικαίωμα να σας αφήσουμε κάτω από τους μεγάλους κινδύνους που υπάρχουν με την παρουσία του τουρκικού κατοχικού στρατού.
Είναι γι’ αυτό που αποτελεί αδήριτη ανάγκη η λύση του Κυπριακού που θα απελευθερώσει και θα επανενώσει τη χώρα και το λαό μας και μαζί Ε/κ και Τ/κ να συνδιαχειριζόμαστε το κοινό μας κράτος.
Είμαστε εδώ για να πούμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα, την προσπάθεια, τη δουλειά για να αντιμετωπίσουμε όλα εκείνα που συμβαίνουν σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο τα οποία πλήττουν πρωτίστως εσάς».
Ο Στέφανος Στεφάνου συμφώνησε εξάλλου με την επισήμανση του ΓΓ της ΕΔΟΝ Σεβήρου Κούλα πως «έτσι όπως παν τα πράγματα αν δεν αλλάξουν- και θα αλλάξουν- θα ζείτε χειρότερα από ότι έζησαν οι πατεράδες και οι παππούδες σας. Και εδώ δεν έχουμε δικαίωμα να επιτρέψουμε να συμβεί κάτι τέτοιο. Δεν έχουμε δικαίωμα να αφήσουμε τη χώρα μας να διολισθαίνει στη διαπλοκή και τη διαφθορά που επί των ημερών αυτής της κυβέρνησης πραγματικά έχει απογειωθεί, γιατί θύματα της διαφθοράς και της διαπλοκής είστε επίσης εσείς. Δεν έχουμε δικαίωμα να αφήσουμε τα πράγματα να συνεχίσουν στους ρυθμούς της αναξιοκρατίας, της συναγερμοποίησης του κράτους και πολύ περισσότερο δεν έχουμε δικαίωμα να αφήσουμε τη χώρα μας να εξευτελίζεται να διασύρεται διεθνώς με τα χρυσά διαβατήρια, τα μαύρα βαν και τις παρακολουθήσεις».
Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ συγχάρηκε τα ΕΔΟΝίτικα νιάτα για τη δουλειά, την παρέμβαση και την προσφορά τους σημειώνοντας ότι αυτή η δουλειά αποδίδει.
Σε δήλωσή του εξάλλου προς τα ΜΜΕ ο ΓΓ του ΑΚΕΛ σημείωσε ότι «η ευχή για καλή χρονιά μπορεί να αποκτήσει περιεχόμενο με τις δικές μας προσπάθειες, τη δική μας δουλειά και τη δική μας ψήφο. Να μην ξεχνούμε ότι η νέα χρονιά μπαίνει με τις προεδρικές εκλογές και ο καθένας θα κληθεί να ψηφίσει σε σχέση με το πώς βλέπει το παρόν και μέλλον του τόπου».
Υπογράμμισε ότι το ΑΚΕΛ υποστηρίζει την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Αντρέα Μαυρογιάννη, σημαντικό μέρος του προγράμματος του οποίου, είναι «για τη νέα γενιά για όλους εκείνους τους ανθρώπους που έχουν την ανάγκη στήριξης, έχουν ανάγκη από ένα κοινωνικό κράτος, από ένα κράτος δίκαιο από μια χώρα που να μην ταλανίζεται από σκάνδαλα, από διαφθορά και διαπλοκή που επί των ημερών αυτής της κυβέρνησης έχει πραγματικά απογειωθεί. Πολύ περισσότερο η νέα γενιά του τόπου, ο λαός μας έχουν ανάγκη από μια λύση η οποία να απελευθερώνει και να επανενώνει τον τόπο και το λαό. Με αυτό τον τρόπο εμείς θέλουμε να κινηθούμε προς το μέλλον και γι’ αυτό στηρίζουμε την υποψηφιότητα Α. Μαυρογιάννη. Πιστεύουμε ότι με τη νίκη του Α. Μαυρογιάννη στις εκλογές θα ανοίξουμε την προοπτική για ένα ευοίωνο, ελπιδοφόρο, ειρηνικό μέλλον για όλους».
30.12.2022

PREV

Χαιρετισμός του Γ.Γ. της ΚΕ του ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου, για τη μετονομασία της λεωφόρου Γερίου σε λεωφόρο Δημήτρη Χριστόφια

NEXT

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα ΑΚΕΛ