Home  |  Γενικός Γραμματέας Κ.Ε. ΑΚΕΛ   |  Οι συνταξιούχοι ασφυκτιούν, η κυβέρνηση παρακολουθεί παθητικά

Οι συνταξιούχοι ασφυκτιούν, η κυβέρνηση παρακολουθεί παθητικά

ΓΓ ΑΚΕΛ: «Οι πολίτες να βάλουμε στο πηδάλιο του τόπου ένα άνθρωπο με ευαισθησίες»

 

Το μήνυμα στους πολίτες να κάνουν κάτι, να ψηφίσουν σωστά στις προεδρικές εκλογές «για να αλλάξουμε αυτή την κυβέρνηση, να τερματίσουμε τη συναγερμική διακυβέρνηση, να βάλουμε στο πηδάλιο του τόπου ένα άνθρωπο με ευαισθησίες αλλά και με πολιτικές που θα βοηθήσουν την κοινωνία», έστειλε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου υπογραμμίζοντας ότι «αυτός ο άνθρωπος είναι ο Ανδρέας Μαυρογιάννης».

 

Σε δηλώσεις του ύστερα από συνάντηση με συνταξιούχους και  χαμηλοσυνταξιούχους στο συνοικισμό Δρομολαξιάς ο Στέφανος Στεφάνου αναφέρθηκε στα ασφυκτικά για τους πολλούς προβλήματα της ακρίβειας και τα οποία γίνονται ακόμα πιο δύσκολα για τον κόσμο με χαμηλά εισοδήματα και συντάξεις και τον προσφυγικό κόσμο. Υπενθύμισε τις προτάσεις του ΑΚΕΛ που έγιναν νόμοι αλλά η κυβέρνηση αυτή παρακολουθεί παθητικά και σημείωσε με νόημα πως «δεν περιμένουμε από αυτή την κυβέρνηση να κάνει κάτι. Το πιο σημαντικό είναι οι πολίτες να κάνουν κάτι».

 

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ αναφέρθηκε στη συζήτηση που είχε με τους συνταξιούχους σημειώνοντας ότι τα προβλήματα που τέθηκαν έχουν να κάνουν με τον καθημερινό αγώνα ώστε το νοικοκυριό και η οικογένεια να καλύψουν τις βασικές ανάγκες. Κι εδώ, όπως υπέδειξε, έχουμε τα προβλήματα με τις χαμηλές συντάξεις και χαμηλά εισοδήματα και τα επιπλέον προβλήματα που προκύπτουν εξαιτίας της προσφυγιάς. «Αναδεικνύονται διάφορα ζητήματα που το ΑΚΕΛ τα έχει στην πρώτη γραμμή της διεκδίκησης» ανέφερε και υπογράμμισε:

 

Το πρώτο είναι το πέναλτι του 12% στις πρόωρες συντάξεις. Υπάρχει κόσμος που δεν επιλέγει να συνταξιοδοτηθεί πρόωρα αλλά υποχρεώνεται να το κάνει και τους τιμωρούμε  με το 12% με αποτέλεσμα η ήδη χαμηλή σύνταξη να γίνεται ακόμα χαμηλότερη. Τέτοιες εποχές το θέμα αποκτά ιδιαίτερη επικαιρότητα. Θέση του ΑΚΕΛ είναι ο τερματισμός του πέναλτι του 12% και αφού επιλυθεί αυτό το θέμα αρχής να συζητηθεί το συνταξιοδοτικό  και το ΤΚΑ για το πώς βελτιώνεται η αποδοτικότητα και η ανταποδοτικότητα του Ταμείου με μια σειρά από ενέργειες που πρέπει να γίνουν. Πρέπει όμως να ξεκινήσουμε από το βασικό: τον τερματισμό του πέναλτι του 12%.

 

Δεύτερον, η συζήτησή μας περιστρέφεται γύρω από την ακρίβεια και τα μέτρα που έπρεπε να είχαν ήδη ληφθεί από μέρους της κυβέρνησης με στόχο την ανακούφιση των νοικοκυριών αλλά και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Είναι γνωστό ότι με πρωτοβουλία του ΑΚΕΛ η Βουλή πήρε μια σειρά αποφάσεις – για μείωση του ΦΠΑ στον ηλεκτρισμό και για κατάργηση της διπλής φορολογίας στα καύσιμα αλλά και δυστυχώς η κυβέρνηση αρνείται να ανταποκριθεί στην απαίτηση της κοινωνίας και των μικροεπιχειρήσεων έτσι ώστε να υπάρξει η απαραίτητη ανακούφιση από την ακρίβεια. Το ΑΚΕΛ έχει επίσης θέσει μια σειρά ζητήματα που αφορούν τα υπερκέρδη και τα απροσδόκητα κέρδη και είναι αρκετά και θα έπρεπε αυτά να φορολογηθούν ώστε να ενισχυθεί το κρατικό ταμείο για να μπορέσει να βοηθήσει με στοχευμένο τρόπο την κοινωνία. Το ΑΚΕΛ έχει πάρει δύο προτάσεις νόμου στη Βουλή ενώ η κυβέρνηση συνεχίζει να παρακολουθεί παθητικά.

 

Το πιο σημαντικό μέσα σ’ αυτή την κατάσταση είναι να υπάρξει κοινωνική ευαισθησία. Ευαισθησία για τα προβλήματα του κόσμου. Αυτή η κυβέρνηση 10 χρόνια στην εξουσία έχει πείσει ότι τέτοια ευαισθησία δεν έχει. Τουναντίον φροντίζει συνεχώς για τους λίγους και προνομιούχους και αφήνει στο περιθώριο τους πολλούς που έχουν ανάγκη αυτή τη κρατική στήριξη.

 

«Δεν περιμένουμε από αυτή την κυβέρνηση να κάνει κάτι. Το πιο σημαντικό είναι οι πολίτες να κάνουν κάτι», είπε και κατέληξε: Να ψηφίσουν σωστά στις προεδρικές εκλογές για να αλλάξουμε αυτή την κυβέρνηση, να τερματίσουμε τη συναγερμική διακυβέρνηση να βάλουμε στο πηδάλιο του τόπου ένα άνθρωπο με ευαισθησίες αλλά και με πολιτικές που θα βοηθήσουν την κοινωνία. Αυτός ο άνθρωπος είναι ο Αντρέας Μαυρογιάννης.

 

02.11.2022

PREV

Δήλωση του μέλους του ΠΓ του ΑΚΕΛ, βουλευτή Άριστου Δαμιανού για τη συνάντηση της Επιτροπής PEGA του Ευρωκοινοβουλίου με τις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές Νομικών και Θεσμών

NEXT

Καμιά δικαιολογία για ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ να στηρίξουν το «Μουσείο Γρίβα»