Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  ΓΓ ΑΚΕΛ: «Οι πολίτες να ψηφίσουν αυτόν που θα υπηρετήσει το συμφέρον της Κύπρου»

ΓΓ ΑΚΕΛ: «Οι πολίτες να ψηφίσουν αυτόν που θα υπηρετήσει το συμφέρον της Κύπρου»

Το πολύ καλό το αποτέλεσμα του α’ γύρου δημιουργεί προϋποθέσεις για τον κ. Μαυρογιάννη να κερδίσει τις εκλογές

Οι πολίτες «με το χέρι στην καρδιά και χρησιμοποιώντας το μυαλό να ψηφίσουν αυτόν που θα κρίνουν ότι θα υπηρετήσει το δημόσιο συμφέρον, το συμφέρον της Κύπρου.

Να συγκρίνουν τους δύο υποψήφιους που έχουν απομείνει στο β’ γύρο των εκλογών με βάση την προσωπικότητα του καθενός αλλά και με βάση τις θέσεις και τη διαχρονική τους συνέπεια σε αυτές. Με την ατομική ευθύνη προσθέτουμε στη συλλογική ευθύνη για το πού θα πάει ο τόπος την επόμενη μέρα», διαμήνυσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ φιλοξενούμενος στην εκπομπή Πρώτη Ενημέρωση του ΡΙΚ.

Ο Στέφανος Στεφάνου σημείωσε ότι ο κ. Μαυρογιάννης έχει φέρει ένα πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα στον α’ γύρο γεγονός που δημιουργεί καλές προϋποθέσεις για να κερδίσει τις εκλογές. Διαβεβαίωσε ότι ο κ. Μαυρογιάννης «θα συνεχίσει να απευθύνεται στον κόσμο με την ίδια ειλικρίνεια, εντιμότητα και καθαρότητα θέσεων, όπως έχει κάνει μέχρι τώρα και θα ζητήσει την ψήφο του λαού για να τιμήσει το συμβόλαιό του με τον λαό στη βάση του προγράμματός του».  Επανέλαβε ότι «ύψιστη προτεραιότητα για το ΑΚΕΛ είναι η επίλυση του Κυπριακού, διαφορετικά θα μας μείνει η διχοτόμηση. Σημείωσε ότι παρά το αρνητικό κλίμα υπάρχει η δυνατότητα με δικές μας πρωτοβουλίες να δημιουργήσουμε ένα παράθυρο ευκαιρίας για να συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις από το σημείο που διακόπηκαν. Να ολοκληρώσουμε τη δουλειά, που κατά το ΓΓ του ΟΗΕ είναι ένα μίλι πριν τη λύση του Κυπριακού. Αυτή την αποφασιστικότητα καταθέτει ο κ. Μαυρογιάννης. Με ξεκάθαρες θέσεις και σε ό,τι αφορά στο πλαίσιο λύσης, που είναι η λύση ΔΔΟ και για το πώς θα κινηθεί από το σημείο που διακόπηκαν οι συνομιλίες το 2017. Στη βάση του πλαισίου Γκουτέρες να διαπραγματευτούμε για να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια διαφυλάσσοντας τις συγκλίσεις.

Οι τοποθετήσεις Μαυρογιάννη είναι επίσης ξεκάθαρες και για το κράτος δικαίου και για το κοινωνικό κράτος και την οικονομία».

Ερωτηθείς για την απόφαση του ΔΗΣΥ ο ΓΓ του ΑΚΕΛ διατύπωσε το σεβασμό στις διαδικασίες του κάθε κόμματος υπενθυμίζοντας ότι το ΑΚΕΛ από την αρχή έκανε τη δική του υπέρβαση επιλέγοντας και υποστηρίζοντας ένα ανεξάρτητο υποψήφιο που δεν ανήκει στην Αριστερά ή στο δικό μας ιδεολογικό πολιτικό χώρο με στόχο να διασφαλίσουμε την πορεία του τόπου μας. «Με ύψιστη προτεραιότητα το Κυπριακό με ένα συγκεκριμένο όραμα και συγκεκριμένο οδικό χάρτη και για να έχουμε μια ευημερούσα κοινωνία στη βάση μιας σταθερής βιώσιμης και φιλόξενης στο επιχειρείν και στην ανάπτυξη οικονομίας», τόνισε.

Αναφορικά με τη συμμετοχή ή όχι του ΑΚΕΛ στο κυβερνητικό σχήμα και τον ρόλο του ΑΚΕΛ στη διακυβέρνηση Μαυρογιάννη, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ξεκαθάρισε ότι το ΑΚΕΛ δεν μπήκε στη λογική των παζαριών και του διαμοιρασμού της εξουσίας και ότι ο κ. Μαυρογιάννης έδωσε το στίγμα ότι οι συνεργάτες του θα είναι τεχνοκράτες και προσωπικότητες που θα υιοθετούν το πρόγραμμα και το όραμα του και θα μπορούν να το υλοποιήσουν.

Ειδικά για το προφίλ του Υπουργού Οικονομικών που προτίθεται να διορίσει ο κ. Μαυρογιάννης ο Στέφανος Στεφάνου σημείωσε ότι αυτό το ζήτημα το χειρίζεται ο ίδιος ο κ. Μαυρογιάννης ο οποίος έδωσε ένα στίγμα των προθέσεων του για όλο το κυβερνητικό σχήμα και τον υπ. Οικονομικών στο πλαίσιο της παρουσίασης των προτεραιοτήτων της διακυβέρνησης του στις πρώτες 100 μέρες . Ότι δηλαδή «θα είναι άνθρωπος με υπόβαθρο και προσωπικότητα που μπορεί να είναι εχέγγυο για την υλοποίηση του προγράμματος του και στα θέματα οικονομίας που περιλαμβάνουν δύο βασικούς πυλώνες. Μια δυνατή ισχυρή οικονομία φιλόξενη στο επιχειρείν που θα υπηρετεί την κοινωνία».

Απαντώντας στον ισχυρισμό ότι ο κ. Μαυρογιάννης αναγκάζεται να δημοσιοποιήσει το όνομα του υπουργού Οικονομικών για να διασκεδάσει τις ανησυχίες περί της «καταστροφικής» για την οικονομία διακυβέρνησης του ΑΚΕΛ, ο Στέφανος Στεφάνου σημείωσε πως αυτοί που προσπαθούν να επενδύσουν στις φοβίες του κόσμου δεν έχουν τι να πουν γι αυτά που πραγματικά απασχολούν τον κόσμο. «Είδαμε το επιτελείο Χριστοδουλίδη που μέχρι πρόσφατα επαγγελλόταν την ενότητα, τώρα να απευθύνεται με ένα τρόπο προκλητικό και προσβλητικό προς το 1/3 της κοινωνίας. Προβληματισμό εξάλλου προκαλεί το γεγονός ότι μέχρι την περασμένη Κυριακή ο ΔΗΣΥ ήταν κατάρα και τώρα απευθύνονται στο ΔΗΣΥ με αγάπες, αγκαλιές και φιλιά».

Περαιτέρω σημείωσε πως ο Νίκος Χριστοδουλίδης και τα κόμματα που τον στηρίζουν κρύβουν τις πραγματικές τους θέσεις.

Ο κ. Μαυρογιάννης κάνει ακριβώς το αντίθετο με εντιμότητα και ειλικρίνεια. Λέει τις προτάσεις του και με αυτές απευθύνεται στην κοινωνία και σε όλους τους πολιτικούς χώρους».

 

08.02.2023

PREV

Εκστρατεία Αλληλεγγύης με τους σεισμόπληκτους

NEXT

Κοινή Δήλωση Ελληνοκυπριακών και Τουρκοκυπριακών Πολιτικών Κομμάτων: «Καλούμε τους ηγέτες για την αποστολή δικοινοτικής ομάδας διάσωσης στην Τουρκία»