Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών

Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών

Αυτή τη στιγμή όλη μας η προσοχή είναι στραμμένη στην Ελβετία με την ευχή αυτή τη φορά οι συνομιλίες να καρποφορήσουν. Να ξεκαθαρίσω πρώτα ότι η συνάντηση που είχαμε με τη Συμμαχία Πολιτών ήταν αποτέλεσμα δικού της αιτήματος. Εμείς ανταποκριθήκαμε θετικά γιατί πάντοτε επιδιώκουμε τις ευρύτερες δυνατές στρατηγικές συμμαχίες. Συνεργασίες οι οποίες βέβαια, θα πρέπει να βασίζονται σε πολιτικές αρχές, εντιμότητα και ειλικρίνεια. Είχαμε μια ουσιαστική και ειλικρινή συζήτηση νομίζω. Διερευνήσαμε τα περιθώρια για προγραμματικές συγκλίσεις και πολιτική συνεργασία.

Συμφωνήσαμε ότι η σημερινή διακυβέρνηση Αναστασιάδη- Δημοκρατικού Συναγερμού βάθυνε το χάσμα της κοινωνικής ανισότητας, καταρράκωσε δημόσιους και ανεξάρτητους θεσμούς και κατεδάφισε κάθε έννοια κοινωνικής πολιτικής διαφάνειας και αξιοκρατίας. Παράλληλα, εμείς τονίσαμε από τη δική μας πλευρά, ότι θεωρούμε αναγκαίο η επόμενη κυβέρνηση να είναι αφοσιωμένη στο να αλλάξει τις κοινωνικό-οικονομικές πολιτικές αλλά και να παραμείνει συνεπής στο στόχο της απελευθέρωσης της πατρίδας μας στη βάση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Ξεκαθαρίσαμε ότι δεν μπορούμε να στηρίξουμε για την Προεδρία της Δημοκρατίας ένα υποψήφιο με τον οποίο δεν θα υπάρχει απόλυτη σύμπτωση θέσεων σε ό,τι αφορά τη λύση του Κυπριακού, ταύτιση στις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν για να διασφαλίζουν τις κατακτήσεις και τα συμφέροντα των εργαζομένων και πραγματική διάθεση για καταπολέμηση της αδιαφάνειας, της διαφθοράς, της αναξιοκρατίας του κατεστημένου πελατειακού συστήματος, της κομματικής συναλλαγής και επιβολής.

Λόγω ακριβώς των εξελίξεων τις επόμενες μέρες στο Κράνς Μοντάνα στην Ελβετία αναφορικά με το Κυπριακό, είπαμε ότι θα αφήσουμε ανοικτή αυτή τη συζήτηση την οποία αρχίσαμε σήμερα και θα τη συνεχίσουμε με την επιστροφή μας στην Κύπρο και υπό το φως των εξελίξεων στο Κυπριακό.

Όπως είπα προτεραιότητα για εμάς είναι η προσπάθεια για λύση στο Κυπριακό βασισμένη στις συμφωνημένες αρχές. Μεταβαίνουμε λοιπόν στην Ελβετία με στόχο να συμβάλουμε εποικοδομητικά στις συζητήσεις για λύση του Κυπριακού. Επαναλαμβάνουμε την έκκληση μας για αποφυγή δηλώσεων και από την κυβέρνηση και τους πολιτικούς αρχηγούς ενόσω θα είμαστε εκεί. Είναι  πεποίθηση ότι δηλώσεις που θα πυροδοτήσουν το κλίμα στο εσωτερικό μέτωπο συνιστούν ανεύθυνη και καθόλου πατριωτική συμπεριφορά. Θα στερούσαν από τον Ελληνοκύπριο ηγέτη τη δυνατότητα να διαπραγματευτεί απερίσπαστος και δεν θα επέτρεπαν ουσιαστικό και γόνιμο διάλογο στο Εθνικό Συμβούλιο κατά τη εκεί παραμονή μας. Ανάλογα με το αποτέλεσμα, το κάθε πολιτικό κόμμα θα έχει όλο το χρόνο στη διάθεση του για να αναπτύξει τις θέσεις του. Η έκκληση μας είναι να θέσουμε επιτέλους για μια φορά τα συμφέροντα της Κύπρου πάνω από το οποιαδήποτε κομματικά συμφέροντα ή τις οποίες προσωπικές φιλοδοξίες. Να συμπεριφερθούμε όλοι μας πατριωτικά, υπεύθυνα και σοβαρά.

26/06/2017

PREV

Ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις και τα περιουσιακά στοιχεία του ΑΚΕΛ για το έτος 2016

NEXT

Ο Τραμπ εντείνει την επιθετικότητα σε  βάρος της Κούβας