Home  |  Γενικός Γραμματέας Κ.Ε. ΑΚΕΛ   |  Η Αριστερά μπορεί να σφραγίζει μικρές και μεγάλες αλλαγές

Η Αριστερά μπορεί να σφραγίζει μικρές και μεγάλες αλλαγές

Το μήνυμα του ΓΓ ΑΚΕΛ στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ στην Αθήνα

Το μήνυμα ότι «η ενότητα της ίδιας της Αριστεράς έστω και μέσα από τη διαφορετικότητα των διαφόρων ρευμάτων της, αλλά και οι συνεργασίες αρχών με δυνάμεις πέραν του χώρου της, είναι στοιχεία που την καθιστούν πρωταγωνιστική δύναμη» μετέφερε το βράδυ της Παρασκευής στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ της Αριστεράς, των Πράσινων και των Προοδευτικών που διεξάγεται στην Αθήνα, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου. Παραπέμποντας στην εμπειρία του ΑΚΕΛ από την 100χρονη πορεία του, σημείωσε ότι η Αριστερά μπορεί να καταστεί δύναμη που να καθορίζει εξελίξεις και να σφραγίζει μικρές και μεγάλες αλλαγές. Να φέρνει αποτέλεσμα και να κάνει καλύτερη τη ζωή του λαού, των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Αυτή η αντίληψη και αυτή η πολιτική όχι μόνο δεν αντιστρατεύεται την ιδεολογία και το μακροπρόθεσμο μας όραμα, αλλά αντίθετα το υπηρετεί γνήσια, γιατί καθιστά την Αριστερά ως τη δύναμη που εμπνέει και αξίζει να την εμπιστεύεται ο λαός, τα κινήματα, η νέα γενιά.
«Είναι με αυτή την πυξίδα που και εμείς, αυτή την περίοδο δίνουμε τον αγώνα για να απαλλαγεί η Κύπρος από τη δεκαετή δεξιά συντηρητική διακυβέρνηση, στηρίζοντας μια ανεξάρτητη υποψηφιότητα -του διακεκριμένου διπλωμάτη της χώρας μας Ανδρέα Μαυρογιάννη. Με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη συμμεριζόμαστε στόχους για ένα φιλολαϊκό κοινωνικό πρόγραμμα και μια συγκροτημένη πολιτική για τη λύση του Κυπριακού προβλήματος ώστε να μπει τέλος στη διαίρεση και την τουρκική κατοχή στην Κύπρο που κρατά σχεδόν μισό αιώνα και να επανενωθεί η πατρίδα και ο λαός μας, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι», υπογράμμισε.
Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ευχήθηκε όπως το Ευρωπαϊκό Φόρουμ συμβάλει στη δύσκολη προσπάθεια να ξαναβγούν μπροστά οι δυνάμεις και οι ιδέες της Αριστεράς και της προόδου σε όλη την Ευρώπη, να δώσει απαντήσεις στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει αυτή την περίοδο.
Η Αριστερά, ανέφερε, καλείται σήμερα να δώσει και να πείσει για την δική μας απάντηση στους υπαρξιακούς για την Ευρώπη και την ανθρωπότητα κινδύνους που συσσωρεύει ο συνεχιζόμενος πόλεμος στην Ουκρανία, της οποίας ο λαός συνθλίβεται στη γεωπολιτική διελκυστίνδα Δύσης-Ρωσίας. Η Αριστερά, τόνισε, ούτε διστάζει να καταδικάσει τη ρωσική εισβολή και κατοχή ούτε όμως ευθυγραμμίζεται με το ΝΑΤΟ, το οποίο στην πραγματικότητα διεξάγει πόλεμο με τη Ρωσία σε ουκρανικά εδάφη, αψηφώντας τον υπαρκτό κίνδυνο γενίκευσης με ολέθριες συνέπειες για ολόκληρη την ανθρωπότητα.
Μιλώντας για τα δεινά που επέφερε η πολεμική σύρραξη ο ΓΓ του ΑΚΕΛ τόνισε παράλληλα την ανάγκη για διεκδικητική παρέμβαση της Αριστεράς ώστε να υψωθεί ασπίδα κοινωνικής προστασίας από τις οικονομικές συνέπειες του πολέμου. Με άμεσες, απολύτως ρεαλιστικές και κοινωνικά δίκαιες προτάσεις: μειώσεις στις φορολογίες στο ρεύμα, τα καύσιμα και τα βασικά αγαθά, φορολόγηση των απροσδόκητων υπερκερδών των εταιριών ενέργειας αλλά και μακρόπνοες τομές στην αγορά ενέργειας που έμπρακτα θα καθιστούν την ενέργεια κοινό αγαθό και κοινωνικό δικαίωμα καθώς και με δραστικές δημόσιες επενδύσεις στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
22.10.2022

PREV

Επιβάλλεται η διάρρηξη του αδιεξόδου στο Κυπριακό | Κοινές έγνοιες μοιράστηκαν στη συνάντησή τους Στεφάνου και Τσίπρας

NEXT

Ομιλία Γενικού Γραμματέα της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Στέφανου Στεφάνου στο μνημόσυνο των ηρώων της κοινότητας Φρενάρους