Home  |  Ενημέρωση   |  Αρθρογραφία   |  Ένας Πρόεδρος παραπλανημένος και βαθιά εκτεθειμένος, του Χάρη Καράμανου

Ένας Πρόεδρος παραπλανημένος και βαθιά εκτεθειμένος, του Χάρη Καράμανου

karamanossΣε περιόδους οικονομικής ύφεσης ή κρίσης ακολουθούνται πολιτικές που στόχο έχουν «όλα  να γίνουν ιδιωτικά και ας τρώμε πέτρες».

Αυτό κάνει σήμερα η Κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ για τα ζητήματα υγείας.

 1. Εφαρμόζει μια καλά μελετημένη τακτική ώστε να οδηγήσει σε πλήρη κατάρρευση τα δημόσια νοσοκομεία και ακολούθως να αντικαταστήσει τις υπηρεσίες τους από αντίστοιχες ιδιωτικές πρωτοβουλίες, οι οποίες μάλιστα να φαντάζουν σωτήριες. Πράγμα, το οποίο οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι μέχρι στιγμής το πέτυχε σε μεγάλο βαθμό.
 2. Βέβαια ο τελικός στόχος τους είναι να «πουλήσουν» τη δημόσια υγεία σε ένα στρατηγικό επενδυτή και τότε η Υγεία να μετατραπεί από δημόσιο  κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα και από κοινωνικό δικαίωμα σε ατομικό προνόμιο μόνο για όσους έχουν γεμάτο το πορτοφόλι.

Ο Πρόεδρος λέει ότι είναι παραπλανημένος και η υγεία χρήζει Πρώτων Βοηθειών. Κι αυτό τη στιγμή που εξαιτίας των δικών τους χειρισμών και μεθοδεύσεων το δημόσιο σύστημα υγείας καταβαραθρώθηκε με σοβαρότατες επιπτώσεις στη ζωή και την υγεία του κόσμου. Τα νοσοκομεία τελούν υπό διάλυση και χωρίς υπερβολή θυμίζουν βομβαρδισμένο τοπίο.

 • Αναλώσιμα και φάρμακα παρουσιάζουν συχνά ελλείψεις.
 • Τεράστιες λίστες αναμονής.
 • Επικρατεί αίσθημα ανασφάλειας.
 • Κάθε γιατρός εξετάζει 50 – 60 ασθενείς καθημερινά.
 • Κάθε νοσηλευτής έχει υπό την ευθύνη του πολύ περισσότερους ασθενείς από όσους κανονικά θα έπρεπε.
 • Η μη κάλυψη αναγκών σε βασικές λειτουργίες και υλικοτεχνική υποδομή.
 • Οι ιατρικοί εξοπλισμοί δεν επιδιορθώνονται έγκαιρα.
 • Τμήματα των νοσοκομείων είναι υποστελεχωμένα.

Αυτή είναι η πραγματικότητα όσο κι αν προσπαθούν οι Κυβερνώντες με ψεύτικα λόγια και αλχημείες να παρουσιάσουν μια εντελώς διαφορετική εικόνα. Σταματήστε να παίζετε με την νοημοσύνη του κόσμου.

Κύριε Πρόεδρε δηλώσατε ότι είστε παραπλανημένος. Από τι παραπλανηθήκατε και ξαφνικά το ανακαλύψατε;

 • Για το ότι το Υπουργικό σας ενέκρινε προϋπολογισμό για την Υγεία που είναι ο χαμηλότερος στην Ε.Ε; Για τα ψέματα που σας έλεγε ο Υπουργός σας;
 • Δεν βλέπατε τις κινητοποιήσεις των νοσηλευτών από τους τηλεοπτικούς σας δέκτες;
 • Τις κραυγές αγωνίας για την κατάρρευση της υγείας από τους Ιατρούς δεν τις ακούγατε;
 • Τους ασθενείς που καθημερινά βροντοφώναζαν ότι δεν έχουν φάρμακα και κινδυνεύουν ζωές;

Και αν όπως λέτε σας ξεγέλασαν τότε βγείτε από το γραφείο σας και επισκεφτείτε τα νοσοκομεία για να ζήσετε από πρώτο χέρι αυτή την κατάντια.

Κύριες Πρόεδρε αφήστε τα επικοινωνιακά παιχνίδια γιατί δεν έχει κανείς το δικαίωμα να παίζει με τις ζωές του κόσμου. Ούτε έχετε το δικαίωμα όσοι έχουν να πληρώσουν καλώς, οι υπόλοιποι ας κόψουνε το κεφάλι τους. Δυστυχώς έτσι αποκαλύπτεται το ταξικό περιεχόμενο του συστήματος υγείας που εσείς προωθείτε. Το ξήλωμα του κατοχυρωμένου κοινωνικού αγαθού της Υγείας- Πρόνοιας είναι μια πραγματικότητα, το οποίο η  Ευρωπαϊκή ελίτ των Βρυξελλών προωθεί με μανία σε όλες τις χώρες.

Αν θέλετε πραγματικά σε αυτό το τραυματισμένο περιβάλλον της υγείας να δώσετε τις πρώτες βοήθειες, τότε ακούστε μια φορά την κοινωνία. Κόμματα, Γιατρούς, Νοσηλευτές, Ασθενείς.

Το αγαθό που ονομάζεται υγεία είναι και πρέπει να αποτελεί κατοχυρωμένο λαϊκό δικαίωμα και όχι εμπόρευμα ή φιλανθρωπία.

Ο αγώνας για μια Υγεία χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις να γίνει φάρος για ολόκληρη την κοινωνία. Κανείς να μην μείνει αδιάφορος. Όλοι μαζί ενωμένοι να χαράξουμε τη δική μας γραμμή αντίστασης. Όχι σε νόμους εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της υγείας. ΔΗΜΟΣΙΑ & ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ! Μόνο έτσι θα υπερασπιστούμε την κοινωνία.

*Μέλος Κ.Ε ΑΚΕΛ

 

PREV

Τα «σχέδια» του ΑΚΕΛ για ένοπλο αγώνα, του Γιαννάκη Κολοκασίδη

NEXT

Στους τάφους τους οι νεκροί μας δεν βολεύονται, του Χάρη Καράμανου