Home  |  Ενημέρωση   |  Αρθρογραφία   |  Μετακίνηση Ασφαλτικών Εργοστασίων… Ώρα μηδέν! | Της Χριστιάνας Αγαπίου

Μετακίνηση Ασφαλτικών Εργοστασίων… Ώρα μηδέν! | Της Χριστιάνας Αγαπίου

 

Για πόσο καιρό ακόμα θα φωνάζουν οι κάτοικοι; Για πόσο καιρό οι κυβερνώντες θα παίζουν με την υγεία των κατοίκων; Για πόσο καιρό θα δίνουν συνέχεια κ ανέχεια στο θέμα της μετακίνησης των ασφαλτικών εργοστασίων; Το θέμα είναι διαχρονικό και συζητείται εδώ και αρκετό καιρό στην ΚΕ Περιβάλλοντος της Βουλής.

Ύστερα από 8 χρόνια συζητήσεων και 2 χρόνια επίμονων  αγώνων των κατοίκων της  περιοχής Μιτσερού αλλά και τη δική μας συμπαράσταση, αποφάσισε η Κυβέρνηση ότι η εκεί περιοχή είναι τελικά πολύ βεβαρημένη περιβαλλοντικά και πως αν δεν  γίνουν ευρύτερες αλλαγές, τουλάχιστον, δε μπορεί  να μεταφερθεί εκεί και το  εργοστάσιο ασφαλτικού. Ξεχνούν βέβαια ότι αυτή τη θέση εμείς τη φωνάζουμε εδώ και 2 χρόνια και μάλιστα ακούσαμε από τον πρόεδρο του κυβερνώντος κόμματος, τον κ. Αβέρωφ Νεοφύτου αλλά  και από άλλα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος τα εξ αμάξης για το γεγονός ότι επισημαίναμε  αυτά τα προβλήματα μετακίνησης του ασφαλτικού στο Μιτσερό.

Να σημειώσουμε δε ότι οι κυβερνώντες  αντί να σέβονται την αγωνία των κατοίκων και να ενστερνίζονται τις ανησυχίες τους, αντιθέτως μάλιστα  έγινε και οργανωμένη προσπάθεια εκ μέρους τους, να στραφούν οι κάτοικοι  της ευρύτερης περιοχής του Δαλιού καi Γερίου κατά των κατοίκων του Μιτσερού, με το πρόσχημα ότι ο λόγος που δε μετακινείται το εργοστάσιο από το Δάλι  είναι διότι  υπάρχει αντίδραση στο να πάει στο Μιτσερό. Αν είναι δυνατόν να εμπλέκονται οι κάτοικοι σε αυτή τη διαμάχη που αν,  στα δύο χρόνια καθυστερήσεων και επιμονής της κυβέρνησης, αναζητούνταν άλλες κοινά αποδεκτές λύσεις σε χώρους που είχαν υποδειχθεί μακριά από κατοικημένες περιοχές, αυτή τη στιγμή θα είχαμε μεταφορά των εργοστασίων και δεν θα θυματοποιούνταν  και οι  κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής Γεριού και Δαλιού.

Είναι και πάλι μεγάλο κόστος για τους κατοίκους των περιοχών αυτών αλλά και για το σύνολο της κοινωνίας αυτή η τρομερή καθυστέρηση που υπήρξε, αυτή η απαράδεκτη επιμονή, για να έρθουν μετά  από 2 χρόνια να αποδεχτούν ότι αυτό που  για μας ήταν εξ αρχής αυτονόητο, ότι δηλαδή δεν  είναι δυνατόν σε μια τόσο επιβαρυμένη περιοχή  να προστεθεί ακόμα ένα εργοστάσιο ασφαλτικού. Και να που πάλι χρειάζεται άλλος τόσος χρόνος για να βρεθούν οι λύσεις, να λυθούν ζητήματα ούτως ώστε να γίνει τελικά η μετακίνηση των εργοστασίων.

Ως ΑΚΕΛ, δε θα σταματήσουμε να τονίζουμε  την ανάγκη να γίνουν σωστά οι διαδικασίες ώστε να μην μεταφερθεί το μαρτύριο σε άλλους πολίτες σε άλλες περιοχές. Οπωσδήποτε ,το δικαίωμα στην υγεία είναι θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα και αυτό θα υπερασπιστούμε για όλους. Επαναλαμβάνουμε για ακόμη μια φορά την άμεση ανάγκη για ολοκληρωμένο πολεοδομικό και χωροταξικό σχεδιασμό, έτσι ώστε να επιλυθούν χρονίζοντα προβλήματα του τόπου μας, για προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.10χρόνια διακυβέρνησης Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ είναι πολλά. Ήρθε η ώρα να πούμε φτάνει! Η διέξοδος στα σημερινά αδιέξοδα δεν θα δοθεί με τη συνέχεια των πολιτικών της διακυβέρνησης ΔΗΣΥ.Ούτε ο Αβ. Νεοφύτου, ούτε ο Ν. Χριστοδουλίδης μπορούν να δώσουν λύσεις και τη διέξοδο στα αδιέξοδα. Είναι και οι δύο τους μέρος του προβλήματος.

 

 * Κοινοβουλευτική Συνεργάτιδα ΑΚΕΛ

 

 

PREV

Απροσδόκητα κέρδη και προσδοκώμενες αποφάσεις | Του Βάκη Χαραλάμπους

NEXT

Απαίτηση της κοινωνίας η κατάργηση του πέναλτι του 12% | Της Μαρίας Ιωαννίδου*