Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Γραπτή δήλωση Ελένης Μαύρου, μέλους του Πολιτικού Γραφείου ΑΚΕΛ για τους συνεχιζόμενους βομβαρδισμούς του Ισραήλ

Γραπτή δήλωση Ελένης Μαύρου, μέλους του Πολιτικού Γραφείου ΑΚΕΛ για τους συνεχιζόμενους βομβαρδισμούς του Ισραήλ

Ενώ η ανθρωπότητα έχει στραμμένη την προσοχή στις προσπάθειες για επίτευξη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα και αποτροπή της επέκτασης των συγκρούσεων με επιπτώσεις σε όλη την περιοχή, ο Βενιαμίν Νετανιάχου είναι φανερό ότι δεν έχει καμιά διάθεση να κλείσει αυτόν τον κύκλο αίματος.

Το Ισραήλ συνεχίζει την πολιτική γενοκτονίας βομβαρδίζοντας σχολεία και προσφυγικούς καταυλισμούς ανεβάζοντας και άλλο τον αριθμό των θυμάτων στην πολύπαθη Γάζα. Οι νεκροί ξεπέρασαν ήδη τις 40 χιλιάδες, οι τραυματίες τις 92 χιλιάδες και πέραν των 10 χιλιάδων υπολογίζεται ότι είναι θαμμένοι κάτω από τα ερείπια ενώ την ίδια ώρα το Ισραήλ προχωρεί σε βομβαρδισμούς και στο νότιο Λίβανο. Σημειώνεται ότι εντείνονται ακόμα και οι «απαράδεκτες φονικές επιθέσεις» εναντίον εργαζόμενων σε ανθρωπιστικές οργανώσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση του ίδιου του ΟΗΕ.

Η εγκληματική επίθεση του Ισραήλ σε βάρος των Παλαιστινίων θα πρέπει να τερματιστεί, οι όμηροι να απελευθερωθούν και να αρθούν τα όποια εμπόδια στην αποστολή της αναγκαίας ανθρωπιστικής βοήθειας. Η Κύπρος πρέπει να ενώσει τη φωνή της με όλους όσοι εργάζονται για αποκλιμάκωση της έντασης, επίτευξη εκεχειρίας και εφαρμογή των σχετικών ψηφισμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών αναφορικά με το παλαιστινιακό.

 

PREV

Διακήρυξη για τα 98 χρόνια του ΚΚΚ- ΑΚΕΛ: Το ΑΚΕΛ αποφασισμένο να προχωρήσει ξανά μπροστά και ανοδικά

NEXT

Γραπτή δήλωση Ελένης Μαύρου, μέλους του Πολιτικού Γραφείου ΑΚΕΛ για το ψηλό κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος και την προσπάθεια υπόσκαψης της ΑΗΚ