Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Η διεθνής κοινότητα να μην μείνει θεατής μπροστά στην ισραηλινή επιδρομή στη Τζενίν

Η διεθνής κοινότητα να μην μείνει θεατής μπροστά στην ισραηλινή επιδρομή στη Τζενίν

Ο προσφυγικός καταυλισμός στην Τζενίν της κατεχόμενης από το Ισραήλ Δυτικής Όχθης δέχθηκε χθες τον ανελέητο βομβαρδισμό και στρατιωτική επέμβαση του ισραηλινού στρατού με αποτέλεσμα τουλάχιστον 10 Παλαιστίνιοι να έχουν χάσει τη ζωή τους, δεκάδες να τραυματιστούν και πέραν των 100 να έχουν απαχθεί.

Ο προσφυγικός καταυλισμός στέγασε Παλαιστίνιους πρόσφυγες που εκδιώχθηκαν από τα σπίτια και τις περιουσίες τους το 1948 και ουσιαστικά, σε ένα χώρο μικρότερου του μισού τετραγωνικού χιλιομέτρου ζούσαν στρυμωγμένοι 14,000 άνθρωποι. Ο κατοχικός στρατός, σύμφωνα με τις πληροφορίες, εκδίωξε ήδη δια της βίας 3000 Παλαιστίνιους.

Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να παραμείνει και πάλι θεατής. Δε μπορεί να συνεχίζεται η ατιμωρησία. Πρέπει να απαιτήσει τον άμεσο τερματισμό της ισραηλινής επιδρομής αλλά και τον τερματισμό της πιο μακρόχρονης κατοχής.

Το ΑΚΕΛ επαναλαμβάνει την αμέριστη αλληλεγγύη του με τον ηρωικό παλαιστινιακό λαό και καλεί την κυπριακή κυβέρνηση να καταδικάσει την επίθεση.

5.7.2023

PREV

ΗΠΑ και ΝΑΤΟ ενθαρρύνουν τις αξιώσεις της Τουρκίας σε βάρος της Κύπρου

NEXT

Δεν χωρούν τακτικισμοί και σκοπιμότητες στην προστασία ανθρωπίνων δικαιωμάτων