Home  |  Βουλή   |  Κυβέρνηση και ΔΗΣΥ εμπαίζουν κατ’ εξακολούθηση τους πρόσφυγες

Κυβέρνηση και ΔΗΣΥ εμπαίζουν κατ’ εξακολούθηση τους πρόσφυγες

Δήλωση Σκεύης Κουκουμά, βουλευτού ΑΚΕΛ, μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων, Εγκλωβισμένων, Αγνοουμένων και Παθόντων

Συζητήσαμε σήμερα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προσφύγων, στην παρουσία και του Υπουργού Εσωτερικών, τον σχεδιασμό για τη λειτουργία ενός σχεδίου αποζημίωσης για την απώλεια χρήσης των κατεχόμενων περιουσιών. Μέσα από την συζήτηση, ως ΑΚΕΛ έχουμε καταλήξει σε δύο, εξίσου απογοητευτικά συμπεράσματα, τα οποία βρίσκονται σε απόλυτη αντιστοιχία με την ευρύτερη φιλοσοφία και πολιτική της Κυβέρνησης έναντι των προσφύγων.

Πρώτο: Από τον Νοέμβρη του 2017, όταν πριν από τις προεδρικές εκλογές είχε εξαγγελθεί το συγκεκριμένο σχέδιο, κάθε έξι μήνες περίπου παρελαύνουν από την Επιτροπή Προσφύγων οι εκάστοτε Υπουργοί Εσωτερικών και ανακοινώνουν την ετοιμασία μελετών, ερευνών, αναλύσεων και σεναρίων για να καταλήξουν εάν θα προχωρήσουν σε εφαρμογή ενός τέτοιου σχεδίου. Τίποτα συγκεκριμένο, τίποτα χειροπιαστό, απλά σκόρπιες ιδέες και προτάσεις για να συνεχίζεται ο εμπαιγμός του προσφυγικού κόσμου.

Δεύτερο: Τόσο το Υπουργείο Εσωτερικών, όσο και οι βουλευτές του ΔΗΣΥ, συμφωνούν για την ανάγκη ακύρωσης της στεγαστικής προσφυγικής πολιτικής στην περίπτωση που θα λειτουργήσει σχέδιο αποζημίωσης απώλειας χρήσης. Δηλαδή, θέλουν να φέρουν από την πίσω πόρτα τον τερματισμό των στεγαστικών προγραμμάτων για τους εκτοπισμένους.

Καλούμε τον προσφυγικό κόσμο να αντιληφθεί αυτό το διαχρονικό εμπαιγμό και να αντιδράσει πριν να είναι αργά.

27.10.2020

PREV

Χωρίς εξαιρέσεις να δοθεί η ειδική παροχή προς όλους τους θαλασσαιμικούς άνω των 50 ετών

NEXT

Ανευθυνότητα, έλλειψη συντονισμού και προχειρότητα από πλευράς Κυβέρνησης