Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Πλήρης διάσταση κυβέρνησης Αναστασιάδη με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις

Πλήρης διάσταση κυβέρνησης Αναστασιάδη με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις

Cyprus-Euro-Sinking-48_480[1]

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη

Συνέντευξη Υπουργού Οικονομικών στην τηλεοπτική εκπομπή «60 λεπτά»

 

Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση, διά του Υπουργού Οικονομικών παραδέχθηκε δημόσια αυτό που είχε δηλώσει ο κ. Γεωργιάδης την προηγούμενη εβδομάδα στη Daily Telegraph. Ότι το μνημόνιο, ανεξαρτήτως της εδώ παρουσίας της Τρόικας, θα μπορούσε να ήταν το πολιτικό και ιδεολογικό μανιφέστο της κυβέρνησης και προφανώς του ΔΗΣΥ.

Είναι πλέον ξεκάθαρο, ότι η κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη, βρίσκεται σε πλήρη διάσταση με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις στον κυπριακό λαό. Με στόχο την αναρρίχηση στην εξουσία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεσμεύτηκε προεκλογικά ότι θα ήταν διεκδικητικός απέναντι στην τρόικα, ότι θα αντιστεκόταν, ότι θα διαπραγματευόταν σκληρά διάφορες πτυχές ή παράλογες επιδιώξεις της τρόικας, ότι υπήρχαν απαραβίαστες κόκκινες γραμμές.

Σήμερα επιβεβαιώνεται αυτό  για το οποίο επίμονα ως ΑΚΕΛ προειδοποιούσαμε. Ότι, δηλαδή, η κυβέρνηση θα συνέπλεε πλήρως με την τρόικα, επειδή πολύ απλά κυβέρνηση και τρόικα είναι εξίσου θιασώτες της νεοφιλελεύθερης πολιτικής σκληρής λιτότητας, της απορρύθμισης και των ιδιωτικοποιήσεων.  Κοινός είναι εξάλλου ο βασικότερος στόχος κυβέρνησης και τρόικας για αναδιανομή του πλούτου της χώρας μας προς όφελος των πολύ μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων, ντόπιων και ξένων.

Οι πολίτες δεν έχουν πλέον καμιά αμφιβολία ως προς τα πραγματικά κίνητρα της κυβέρνησης Αναστασιάδη. Όπως επίσης, κοινωνία και πολίτες, σταδιακά συνειδητοποιούν ότι το κλίμα μοιρολατρίας και δουλικότητας που καλλιεργούν κυβέρνηση και ΔΗΣΥ, με πρόσχημα το μνημόνιο και την επίκληση ανυπαρξίας περιθωρίων για την όποια διαπραγμάτευση προνοιών του, στόχο έχει να κάμψει την αντίσταση του λαού απέναντι στις κοινωνικά άδικες και αδιέξοδες πολιτικές των τροικανών και των κυβερνώντων.

6/3/2014

PREV

Επιστολή Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ στον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ

NEXT

Απόδειξη του φαύλου κύκλου στο μνημόνιο το ύψος των επιτοκίων