Home  |  Βουλή   |  Στόχος ένα Πόθεν Έσχες χωρίς κενά και «παραθυράκια»

Στόχος ένα Πόθεν Έσχες χωρίς κενά και «παραθυράκια»

Δήλωση Ανδρέα Πασιουρτίδη, Βουλευτή ΑΚΕΛ, μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών

 

Σε συνέχεια της συνεδρίας που είχαμε την περασμένη Τετάρτη για το θέμα του πόθεν έσχες, δόθηκε σήμερα η ευκαιρία να δούμε τεχνοκράτες και να ακούσουμε τις απόψεις τους επί του ζητήματος. Συγκεκριμένα, είδαμε τον Σύνδεσμο Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου, καθώς και τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο, οι οποίοι έθεσαν τους δικούς τους προβληματισμούς. Ανταλλάξαμε ιδέες και απόψεις, με στόχο να θωρακίσουμε όσο το δυνατό καλυτέρα τη σκοπούμενη προς ψήφιση νομοθεσία.

Διαβεβαιώνουμε για ακόμα μια φορά ότι αποτελεί προτεραιότητα η ψήφιση του πόθεν έσχες με τη νέα του μορφή και αυτός είναι ο στόχος της Επιτροπής Θεσμών. Ταυτόχρονα, όμως, θα πρέπει να διασφαλίσουμε, ότι το νέο πλαίσιο του πόθεν έσχες θα διασκεδάζει τις οποιεσδήποτε ανησυχίες που υπάρχουν, αναφορικά με το περιεχόμενο των δηλώσεων των βουλευτών και των υπόλοιπων αξιωματούχων.   Επιπλέον, δεν θα πρέπει να αφήνει κενά και “παραθυράκια” για να αποκρύπτονται περιουσιακά στοιχεία και εισοδήματα, τα οποία αποκτούνται λόγω εκμετάλλευσης της θέσης του πολιτικού προσώπου ή με άλλους τρόπους, οι οποίοι δεν θα πρέπει να γίνονται ανεκτοί από οποιονδήποτε μετέχει στο πολιτικό σύστημα της Κύπρου.

08/09/2021

PREV

Επίσκεψη αντιπροσωπείας ΑΚΕΛ, με επικεφαλής τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο Γιώργο Λουκαΐδη, στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, το Νοσοκομείο Αθαλάσσας και το Μακάρειο Νοσοκομείο

NEXT

Προκλητικά ανέτοιμο το ΥΠΠΑΝ να δώσει απαντήσεις για τα θέματα της ειδικής εκπαίδευσης