Home  |  Βουλή   |  Πόθεν Έσχες: Στόχος η εξυπηρέτηση της διαφάνειας και της λογοδοσίας

Πόθεν Έσχες: Στόχος η εξυπηρέτηση της διαφάνειας και της λογοδοσίας

Δήλωση Ανδρέα Πασιουρτίδη, μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών

 

Έχουμε συζητήσει σήμερα στην Επιτροπή Θεσμών το θέμα του Πόθεν Έσχες, ένα ζήτημα που απασχολεί όχι μόνο την κοινωνία, αλλά και εμάς τους ίδιους ως Βουλευτές και πολιτικούς αξιωματούχους.

Η προηγούμενη σύνθεση της Επιτροπής Θεσμών έχει ετοιμάσει ένα ενοποιημένο και κωδικοποιημένο κείμενο με όλες τις συγκλίσεις των πολιτικών κομμάτων, το οποίο θα αποτελέσει και τη βάση της συζήτησης από την υφιστάμενη σύνθεση της Επιτροπής. Σκοπός μας είναι να διαμορφωθεί ένα κείμενο, το οποίο θα εξυπηρετεί κατά το μέγιστο τις αρχές της διαφάνειας και της λογοδοσίας. Επίσης, στόχευσή μας είναι όσο το δυνατόν το συντομότερο να υπάρξει κατάληξη, ούτως ώστε να οδηγηθεί το θέμα προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι θα προσπαθήσουμε να είμαστε όλοι εποικοδομητικοί κατά τη συζήτηση, ούτως ώστε να μην υπάρχουν οποιεσδήποτε σκιές, είτε για απόκρυψη οποιωνδήποτε περιουσιακών στοιχείων από τους Βουλευτές και τους άλλους κρατικούς αξιωματούχους, είτε να δημιουργείται υπόνοια ότι καθυστερούμε την ψήφιση ενός νόμου, ο οποίος θα συμβάλει  στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς το πρόσωπό μας.

01/09/2021

PREV

Δηλώσεις Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ Στέφανου Στεφάνου μετά την συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου

NEXT

Η κυβέρνηση σιωπά η κοινωνία όμως πληρώνει