Home  |  Βουλή   |  Στις ελληνικές καλένδες τα μεγάλα ζητήματα της Παιδείας

Στις ελληνικές καλένδες τα μεγάλα ζητήματα της Παιδείας

Δήλωση Χρίστου Χριστοφίδη, βουλευτή ΑΚΕΛ, μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας

Από τη σημερινή συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας ξεκαθάρισαν πέραν πάσης αμφιβολίας κάποια πράγματα.

Το πρώτο είναι ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμιά πρόθεση, καμιά πολιτική βούληση να επιλύσει το θέμα που έχει προκύψει τα τελευταία χρόνια με την αγορά υπηρεσιών στην εκπαίδευση. Οπόταν, για ακόμα κάποιο χρονικό διάστημα, 4.700 άνθρωποι και οι οικογένειες τους θα ταλαιπωρούνται κατά παράνομο και απάνθρωπο τρόπο με ένα σύστημα εργοδότησης, το οποίο είναι εντελώς απαράδεκτο.

Το δεύτερο είναι ότι μια σειρά από ζητήματα, κρίσιμα για την παιδεία του τόπου, όπως η αναβάθμιση της ειδικής εκπαίδευσης και η επέκταση της Τεχνικής-Επαγγελματικής Εκπαίδευσης παραπέμπονται ουσιαστικά στις ελληνικές καλένδες. Συσχετίζονται με το Ταμείο Ανάκαμψης στο οποίο, έχω την εντύπωση, θα φορτώνονται πάρα πολλές καθυστερήσεις το επόμενο χρονικό διάστημα, οπόταν η θυματοποίηση των παιδιών με αναπηρίες, η θυματοποίηση εκατοντάδων παιδιών που θέλουν να φοιτήσουν στην Τεχνική Εκπαίδευση και δεν υπάρχουν θέσεις, θα συνεχιστεί.

Θέλω, επίσης, να εκφράσω την ανησυχία μας για το ενδεχόμενο ενός νέου κύματος πανδημίας και της πραγματικής ετοιμότητας του Υπουργείου Παιδείας, αυτή τη φορά, να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την κατάσταση. Και το λέω αυτό, γιατί μια σειρά από μέτρα τα οποία έπρεπε να είχαν ήδη ληφθεί δεν έχουν εφαρμοστεί. Και αναφέρομαι στην παρουσία μονών θρανίων στα σχολεία, στο ζήτημα του εξαερισμού στις τάξεις, αλλά και στο πιο σημαντικό στην εκπόνηση ενός στρατηγικού σχεδιασμού για την κάλυψη των κενών που έχουν δημιουργηθεί στους μαθητές και τις μαθήτριες μας, λόγω της πανδημίας.

Τέλος, θέλω για ακόμη μια φορά να υπογραμμίσω την έντονη θέση του ΑΚΕΛ για τη νομοθετική κατοχύρωση του επαγγέλματος του καλλιτέχνη, ένα θέμα το οποίο εκκρεμεί εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, ένα θέμα για το οποίο υπάρχουν σαφέστατες δεσμεύσεις της κυβέρνησης. Εμείς θα συνεχίσουμε να πιέζουμε προς την κατεύθυνση της όσο το δυνατό συντομότερης κατοχύρωσης του επαγγέλματος του καλλιτέχνη.

05/07/2021

PREV

Αλληλεγγύη ΑΚΕΛ στους πληγέντες των πυρκαγιών

NEXT

Το ΑΚΕΛ επιμένει στη στοχευμένη αναστολή εκποιήσεων