Home  |  Βουλή   |  Ασφαλτικά εργοστάσια: η δημόσια υγεία να τεθεί πάνω από τα όποια οικονομικά συμφέροντα

Ασφαλτικά εργοστάσια: η δημόσια υγεία να τεθεί πάνω από τα όποια οικονομικά συμφέροντα

Δήλωση Γιώργου Λουκαΐδη, Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου ΑΚΕΛ και Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος, μετά τη συνεδρία της Επιτροπής

Στη σημερινή τελευταία συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος ζητήσαμε από τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος να παρευρεθεί, για να συζητήσουμε βασικές εκκρεμότητες που υπάρχουν ενώπιον της Επιτροπής. Με αυτή την ευκαιρία θα ήθελα να τον ευχαριστήσω, γιατί φρόντισε να είναι για δεύτερη φορά μαζί μας σε διάστημα δύο εβδομάδων.

Για κάποια ζητήματα που αφορούν στο νέο σύστημα διαλογής δημοτικών αποβλήτων «Πληρώνω όσο Πετώ», τα πράσινα σημεία και άλλα έχουμε ζητήσει γραπτή ενημέρωση.

Επικεντρωθήκαμε σήμερα σε τέσσερα βασικά ζητήματα: το πρώτο αφορά στα ασφαλτικά εργοστάσια, το δεύτερο στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Ακάμα, το τρίτο στην προστασία του φυτού ποσειδωνία κατά τις εργασίες για ανάδειξη του αρχαίου λιμανιού της Αμαθούντας και το τελευταίο στην Ανδρολύκου και στην ανάγκη προστασίας των φαραγγιών, αλλά και γενικότερα της περιοχής, από τις λατομικές εργασίες που συντελούνται.

Ειδικότερα, σε ότι αφορά το ζήτημα των ασφαλτικών εργοστασίων. Θα ήθελα να επαναλάβω τη θέση και του ΑΚΕΛ, αλλά και της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος που δεν είναι άλλη από την ανάγκη άμεσης μετακίνησης των ασφαλτικών εργοστασίων που επηρεάζουν τους κατοίκους της ενορίας Κωνσταντίνου και Ελένης στο Δάλι. Πρέπει να τερματιστεί αμέσως το μαρτύριο, στο οποίο υπόκεινται καθημερινά οι κάτοικοι της περιοχής. Την ίδια στιγμή, όμως, θέλω να υποδείξω την ανάγκη να γίνουν σωστά οι διαδικασίες, ώστε με κανένα τρόπο αυτό το μαρτύριο να μην μεταφερθεί σε οποιουσδήποτε άλλους συμπολίτες μας. Είτε αυτοί κατοικούν στην περιοχή Μιτσερού, είτε στην περιοχή Καλαβασού, είτε στην περιοχή Κόσιης.

Ως Επιτροπή, και αυτό έχουμε πράξει και σήμερα, θα παρακολουθούμε στενά τις διαδικασίες που ακολουθούνται, έτσι ώστε να είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα υπάρξουν οποιεσδήποτε παρεμβάσεις, οι οποίες θα βάζουν τα όποια οικονομικά συμφέροντα πάνω από τη δημόσια υγεία και την ποιότητα ζωής των πολιτών.

21/04/2021

PREV

Το ΑΚΕΛ δεν βάζει αστερίσκους και υποσημειώσεις στα ζητήματα της έμφυλης βίας

NEXT

Ακόμα ένα δείγμα του ετσιθελισμού και της κοινωνικής αναλγησίας της κυβέρνησης Αναστασιάδη η άτακτη απόσυρση του Νομοσχεδίου περί Δικαστηρίων