Home  |  Βουλή   |  Αίτημα του ΑΚΕΛ η κατάργηση του πέναλτι του 12%

Αίτημα του ΑΚΕΛ η κατάργηση του πέναλτι του 12%

Δήλωση Αντρέα Φακοντή, Βουλευτή ΑΚΕΛ και Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Επαναφέραμε για συζήτηση το απόλυτα δικαιολογημένο αίτημα μας να εξεταστεί τάχιστα από το αρμόδιο Υπουργείο το ενδεχόμενο τροποποίησης/κατάργησης της αναλογιστικής μείωσης του 12% σε όσους συνταξιοδοτούνται το 63ο έτος της ηλικίας τους και τηρούν τις προϋποθέσεις της σχετικής νομοθεσίας. Πρόκειται για ένα δίκαιο και ώριμο πλέον αίτημα της κοινωνίας, το οποίο ως ΑΚΕΛ θέσαμε από το 2017, αφού έχει διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του ΤΚΑ μέχρι και το 2080.

Η υλοποίηση της πρότασης για μείωση ή κατάργηση της αναλογιστικής μείωσης του 12%, καθώς και η αύξηση στις συντάξεις στο ύψος του ορίου της φτώχειας, θα συμβάλει στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των συνταξιούχων, στην ενθάρρυνση της πρόωρης αφυπηρέτησης, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στη μείωση της ανεργίας.

Ως ΑΚΕΛ ενώνουμε τη φωνή μας με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τις κοινωνικές οργανώσεις, οι οποίες το περασμένο Σάββατο βροντοφώναξαν για ακόμη μια φορά το δίκαιο αίτημα της κοινωνίας για κατάργηση του ισοπεδωτικού και άδικου πέναλτι του 12% στις συντάξεις του ΤΚΑ και την επαναφορά του δικαιώματος για πλήρη θεσμοθετημένη σύνταξη στο 63ο έτος της ηλικίας.

Καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει, το συντομότερο δυνατό, σε νομοθετικές ρυθμίσεις για κατάργηση του ισοπεδωτικού και άδικου πέναλτι του 12%.

20/04/2020

PREV

Δηλώσεις Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού, μετά την επίσκεψη σε εργοτάξιο στο χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου

NEXT

Ο  Γ.Γ. Κ.Ε. ΑΚΕΛ συγχαίρει τον 1ο Γραμματέα της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Κούβας για την εκλογή του