Home  |  Βουλή   |  Στα «θα» έμεινε το Υπουργείο Παιδείας, άλυτα τα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία

Στα «θα» έμεινε το Υπουργείο Παιδείας, άλυτα τα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία

Δήλωση Άντρου Καυκαλιά, Βουλευτή ΑΚΕΛ, μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού

Ένα χρόνο μετά την εκδήλωση της πανδημίας, το Υπουργείο Παιδείας παρουσιάζεται και πάλι ανέτοιμο να διαχειριστεί τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί. Αναμέναμε, σήμερα, λαμβάνοντας υπόψη και το χρονικό σημείο στο οποίο βρίσκεται η σχολική χρονιά, να δοθούν επιτέλους λύσεις και απαντήσεις.

Δυστυχώς, αντί λύσεων και απαντήσεων, ο Υπουργός κατέθεσε ένα σωρό «θα». «Θα» αντιμετωπίσουμε τα κενά με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. «Θα» δούμε πως θα διαμορφωθεί η εξεταστέα ύλη στις Παγκύπριες. «Θα» δούμε πως δεν θα χάσουν τις εξετάσεις τα παιδιά που είτε θα είναι κρούσματα, είτε επαφές. «Θα» δούμε πως θα γίνει η αξιολόγηση των μαθητών. «Θα» δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις στην ψυχική υγεία των παιδιών, λόγω εγκλεισμού. «Θα» εξετάσουμε και θα βελτιώσουμε την εφαρμογή των πρωτοκόλλων. «Θα», «θα», «θα»…

Δυστυχώς, τα προβλήματα και οι προκλήσεις δεν αντιμετωπίζονται και δεν λύνονται με «θα». Ένα χρόνο τώρα το Υπουργείο Παιδείας έπρεπε να είχε ήδη κάνει τους σχεδιασμούς και να ήταν έτοιμο για όλα τα πιο πάνω ζητήματα που προκύπτουν και όχι λίγες βδομάδες πριν το κλείσιμο των σχολείων ακόμη να ψάχνεται.

Καλέσαμε για πολλοστή φορά τον Υπουργό Παιδείας και το Υπουργείο Παιδείας να σταματήσουν να αυτοσχεδιάζουν και επιτέλους να αντιμετωπίσουν τα ζητήματα σε μια παιδαγωγική και επιστημονική βάση.

07/04/2021

PREV

Υπόμνημα ΑΚΕΛ προς τα Ηνωμένα Έθνη

NEXT

Όχι σε διαδικασίες εξπρές για τη μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης