Home  |  Βουλή   |  Διακοσμητικός ο ρόλος της Αρχής κατά της Διαφθοράς σύμφωνα με το κυβερνητικό νομοσχέδιο

Διακοσμητικός ο ρόλος της Αρχής κατά της Διαφθοράς σύμφωνα με το κυβερνητικό νομοσχέδιο

Δήλωση Άριστου Δαμιανού, Βουλευτή ΑΚΕΛ, μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών

Αναφορικά με το νομοσχέδιο για την Αρχή κατά της Διαφθοράς, οι διαφωνίες μας είναι γνωστές. Μελετούμε την υποβολή τροπολογιών οι οποίες θα αφορούν τη διαφάνεια σε σχέση με τους διορισμούς σε αυτή την Αρχή, τη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της Αρχής, τις αρμοδιότητες, τα προσόντα των προσώπων που θα διορίζονται κ.α.

Την ίδια ώρα, επαναλαμβάνουμε την επιφύλαξη μας ως προς την αποτελεσματικότητα αυτού του Σώματος, το οποίο ουσιαστικά όπως έχει σήμερα το νομοσχέδιο θα έχει διακοσμητικό και όχι ουσιαστικό χαρακτήρα.

Και επειδή ενημερωνόμαστε ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης με τη Νομική Υπηρεσία επεξεργάζονται τη δημιουργία μιας δομής εντός της Νομικής Υπηρεσίας που θα ασχολείται σε επίπεδο ποινικής δικαιοσύνης με τη διερεύνηση ζητημάτων διαφθοράς, υποβάλαμε το ερώτημα κατά πόσο θα πρέπει να επανεξετάσουν την αναγκαιότητα αυτής της Αρχής κατά της Διαφθοράς ή κατά πόσο θα πρέπει να υπάρξει μια ενοποιημένη Αρχή που να είναι και αποτελεσματική και «δόντια» να διαθέτει και αρμοδιότητες που να εξυπηρετούν το Δημόσιο συμφέρον. Αναμένουμε απαντήσεις. Επαναλαμβάνω ότι ως έχει σήμερα το νομοσχέδιο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό.

26/03/2021

PREV

Δηλώσεις Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού μετά την συνάντηση με τον Πρόεδρο και αντιπροσωπεία του Κοινοτικού Συμβουλίου Πύλας

NEXT

Προτάσεις για αντιμετώπιση της αυθαιρεσίας των τραπεζών σε βάρος των δανειοληπτών