Home  |  Βουλή   |  Διαιωνίζεται η έλλειψη παιδικών εμβολίων

Διαιωνίζεται η έλλειψη παιδικών εμβολίων

Δήλωση Γιώργου Τ. Γεωργίου, Βουλευτή ΑΚΕΛ, μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας

Ενεγράφηκε μετά και από δικό μας αίτημα και συζητήθηκε σήμερα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας το θέμα του εμβολιαστικού προγράμματος των παιδιών (εκτός covid-19).

Για μια ακόμα φορά επιβεβαιωνόμαστε, γιατί οι παρατηρούμενες ελλείψεις σε εμβόλια τετάνου, διφθερίτιδας, κοκίτη, ηπατίτιδας και πνευμονόκοκκου χρονίζουν. Δυστυχώς, τα προβλήματα διαιωνίζονται από το 2019. Οι διαβεβαιώσεις που δόθηκαν στο παρελθόν από το Υπουργείο Υγείας τελικά διαψεύστηκαν από την ίδια τη ζωή και τις πραγματικότητες.

Διαπιστώθηκε από στοιχεία που κατατέθηκαν από την Παιδιατρική Εταιρεία ότι υπάρχουν εμβόλια τα οποία δεν διατίθενται δωρεάν, με αποτέλεσμα πολλές οικογένειες να αποφεύγουν να τα προμηθευτούν, λόγω οικονομικών προβλημάτων. Είναι φυσικό ότι τα φτωχά, λαϊκά στρώματα βρίσκονται σε δυσχερή θέση, όταν η δημόσια υγεία είναι πολύτιμο αγαθό και δεν μπορεί να δημιουργεί διακρίσεις, σε προνομιούχους και μη.

Η ενημέρωση που μας έγινε για ένα νέο σύστημα προμηθειών εμβολίων κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά όλα αυτά θα κριθούν εκ του αποτελέσματος.  Έχει υποχρέωση το κράτος, η κυβέρνηση, να καλύψει δωρεάν όλα τα εμβόλια προς τα παιδιά.

19/03/2021

PREV

Τεράστιες οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αγροτικός και κτηνοτροφικός τομέας ως συνέπεια της πανδημίας

NEXT

Το ΑΚΕΛ καταδικάζει τη νέα επίθεση κατά του κόμματος HDP