Home  |  Ενημέρωση   |  Αρθρογραφία   |  Χρώματος μπλέ, που κάνει τη ζωή μαύρη! Της Μαρίνας Σάββα

Χρώματος μπλέ, που κάνει τη ζωή μαύρη! Της Μαρίνας Σάββα

Εντυπωσιακές οι δηλώσεις του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου για τις ιδιωτικοποιήσεις. Εντυπωσιακά ειλικρινείς. Γιατί παραδέχθηκε πως ουσιαστικά δεν είναι αναγκασμένος ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να προχωρήσει στις ιδιωτικοποιήσεις, αλλά θέλει να προχωρήσει στις ιδιωτικοποιήσεις.

Εντυπωσιακά αποκαλυπτικές,για την αναξιοπιστία του Προέδρου Αναστασιάδη και του ΔΗΣΥ, ήταν οι δηλώσεις του κ. Νεοφύτου. Προεκλογικά ο κ. Αναστασιάδης μάς τα έλεγε ΑΚΕΛικότερα και από ΑΚΕΛικά. Στις 21 Δεκεμβρίου 2012 όταν επισκέφθηκε τους εργαζόμενους στο Βασιλικό, το είπε καθαρά: «δεν είναι στις προθέσεις μας η ιδιωτικοποίηση ή η μετοχοποίηση οποιουδήποτε ημικρατικού οργανισμού». Στις 22 Ιανουαρίου 2013 θύμωσε κιόλας και προειδοποίησε ότι πρέπει «να σταματήσουν κάποιοι που έχουν δεσμευτεί για τις ιδιωτικοποιήσεις να προπαγανδίζουν. Ουδέποτε έχουμε υιοθετήσει τις ιδιωτικοποιήσεις των κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών». Το Φλεβάρη πια, λίγες μέρες πριν τις εκλογές, έστειλε και ενυπόγραφη επιστολή προς τους υπαλλήλους των Ημικρατικών Οργανισμών. Τόσο πολύ.

Εντυπωσιακά επικοινωνιακές ήταν οι δηλώσεις του κ. Νεοφύτου και για την παραπλάνηση τους.  «Το βέβαιο είναι ότι οι τιμές μειώνονται όταν ανοίγει η αγορά», μας είπε. Θα πρέπει όμως να το πει λίγο δυνατότερα για να ακουστεί μέχρι τη Βουλγαρία. Γιατί εκεί η αποκρατικοποίηση οδήγησε στην αύξηση της τιμής του ρεύματος κατά 140%, με αποτέλεσμα να εξεγερθεί ο λαός και να αναγκάσει σε παραίτηση την κυβέρνηση. Να το πει λίγο δυνατότερα να ακουστεί  μέχρι τη Μεγάλη Βρετανία, όπου πρόσφατα επιβλήθηκαν ταυτόχρονα από όλες τις μεγάλες εταιρείες παροχής ηλεκτρισμού αυξήσεις τριπλάσιες της αύξησης του πληθωρισμού και παρόλο που κρίθηκαν απαράδεκτες από το Ρυθμιστή, εφαρμόστηκαν. Να το πει λίγο δυνατότερα να ακουστεί μέχρι την Καλιφόρνια, όπου με το πρώτο συμβάν κατέρρευσε ολόκληρο το σύστημα ηλεκτροδότησης επειδή δε γίνονταν οι απαραίτητες επενδύσεις, παρόλο που οι τιμές πενταπλασιάστηκαν μέσα σε μόλις δύο χρόνια.  Μπορεί λοιπόν ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου να δηλώνει  ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να πληρώσει ο καταναλωτής πιο ακριβό ρεύμα απ’ ό,τι πληρώνει σήμερα», όμως η ίδια η ζωή δεν του επιτρέπει να βάλει και το χέρι του στη φωτιά γι΄αυτό.

«Δεν είναι ιδεολογικά αυτά τα ζητήματα, δεν έχει χρώμα ο εκσυγχρονισμός», μας είπε. Και αυτά να τα πει αλλού ο κ. Νεοφύτου. Γιατί το ξέρει και ο ίδιος πως αυτά τα θέματα είναι πρώτα και κύρια ιδεολογικά. Γιατί αρχίζει να αποκτά πείρα και ο κυπριακός λαός, παρόμοια με αυτήν του ελληνικού, του πορτογαλικού, του ισπανικού. Όπως στη Ελλάδα, στην Πορτογαλία, στην Ισπανία έτσι και στην Κύπρο, δε μιλάνε για «δουλειά», μιλούν για «απασχόληση», δε μιλάνε για «δικαιώματα», μιλούν για «ευκαιρίες», δε μιλάνε για σκλαβιά του εργαζόμενου εφτά μέρες την εβδομάδα με μισό μισθό, μιλούν για «απελευθέρωση του ωραρίου και ευελιξία».  Αυτά βαφτίζουν «εκσυγχρονισμό», χρώματος μπλε που κάνει τη ζωή του λαού μαύρη.

ΥΓ: Το Γενάρη του 2001, απελευθερώθηκαν τα τραπεζικά επιτόκια. Με ανακοίνωση του ο ΔΗΣΥ απαντούσε στην αντίδραση του ΑΚΕΛ, μεταξύ άλλων, με τα εξής: «αρχίζει να εμφανίζεται ανταγωνισμός μεταξύ των τραπεζών με ευεργετικά αποτελέσματα στη διαμόρφωση των επιτοκίων», «διαψεύδονται πλήρως ο γ.γ. και η υπόλοιπη ηγεσία του ΑΚΕΛ που έσπευσαν να κατακρίνουν τη μεταρρύθμιση…η πολιτική τους στάση διαμορφώνεται μάλλον από κίνητρα δογματισμού και αντίδρασης σε κάθε εκσυγχρονιστική αλλαγή, παρά από πραγματική έγνοια για την οικονομία και τους ανθρώπους». Σήμερα φωνάζουν όλοι για το ύψος των επιτοκίων. Γι΄αυτό ας σημειωθούν οι δηλώσεις του κ. Νεοφύτου περί ιδιωτικοποιήσων, για να τις θυμόμαστε. Όλοι.

PREV

ΤΟ ΑΚΕΛ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΕΝΑ ΚΑΙΡΙΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΕΡΩTΗΜΑ. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;

NEXT

Της παπαθκιάς, της Μαρίνας Σάββα