Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΚΕΛ  

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΚΕΛ  

Με την ευκαιρία των Χριστουγέννων, το ΑΚΕΛ απευθύνει σε ολόκληρο τον κυπριακό λαό θερμές ευχές για χρόνια πολλά, ευημερία, υγεία και ευτυχία.

Η σκέψη μας ιδιαίτερα αυτές τις μέρες βρίσκεται με τους ανθρώπους εκείνους που σημαδεύτηκαν από τα τραγικά γεγονότα του 1974. Τους πρόσφυγες μας, τους ηρωικούς εγκλωβισμένους, τους συγγενείς των αγνοουμένων και των νεκρών μας. Ελπίζουμε σύντομα να υπάρξουν εξελίξεις που να δικαιώνουν τα όσα έχουν περάσει.

Εγκάρδιες ευχές απευθύνουμε και στους ξενιτεμένους συμπατριώτες μας, στους οποίους εκφράζουμε την απεριόριστη εκτίμηση και τις ευχαριστίες μας για τη συμβολή τους στον αγώνα για το δίκαιο της Κύπρου. Δυστυχώς η κρίση και οι ακολουθούμενες νεοφιλελεύθερες πολιτικές έχουν οδηγήσει πολλές χιλιάδες συμπατριώτες μας, κυρίως νέους και νέες, να πάρουν το δρόμο της ξενιτιάς τα τελευταία δύο χρόνια.

Θερμές ευχές απευθύνουμε σε κάθε οικογένεια στην Κύπρο που βιώνει με τραγικό τρόπο τις συνέπειες της τραπεζικής κρίσης στον τόπο μας. Η σκέψη μας βρίσκεται ιδιαίτερα στους φτωχούς, στους χιλιάδες ανέργους, σε όσους βιώνουν την εργασιακή αβεβαιότητα και τις αρνητικές συνέπειες στα δικαιώματα και θα απολαβές τους, στους νέους ανθρώπους που αγωνιούν για το μέλλον και την προοπτική τους και γενικότερα σ’ όλους εκείνους που περνάνε δύσκολες ώρες. Οι κοινωνικές επιπτώσεις από την καπιταλιστική κρίση και οι καταστροφικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές ξηλώνουν την κοινωνία και θυματοποιούν χιλιάδες συνανθρώπους μας, δίνοντας χιλιάδες ζωές θυσία στο βωμό του κέρδους.

Σ’ όλους τους συμπατριώτες και τις συμπατριώτισσες μας, αλλά και τους μετανάστες που φιλοξενούνται στη χώρα μας και βρίσκονται μακριά από τις οικογένειες τους και τους οικείους τους, θέλουμε να στείλουμε μήνυμα αλληλεγγύης, αγώνα, αλλά και μήνυμα ελπίδας. Οι λαοί είναι η κινητήρια δύναμη των οικονομικών και κοινωνικών αλλαγών. Μπορούν να διαδραματίσουν το ρόλο τους όταν καταλάβουν την ιστορικότητα των στιγμών και την αναγκαιότητα αλλαγών και ανατροπών.

Μέσα από τους αγώνες μας πρέπει πρώτιστα να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα για απαλλαγή από την τουρκική κατοχή και επανένωση της πατρίδας μας στα πλαίσια της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας και με κατοχυρωμένα τα ανθρώπινα δικαιώματα του λαού μας. Η συγκυρία φέρνει ενώπιον μας νέους κινδύνους και απειλές από την Τουρκία και αμφισβητούν ακόμη και την προοπτική αξιοποίησης του φυσικού μας πλούτου.

Μέσα στη θύελλα των εκποιήσεων, των ιδιωτικοποιήσεων, της κατάργησης του κοινωνικού κράτους, της υποβάθμισης της παιδείας και της υγείας, βασική έγνοια του ΑΚΕΛ είναι η προσπάθεια να προστατευτούν τα μεσαία και χαμηλά λαϊκά εισοδηματικά στρώματα τις δύσκολες μέρες που έρχονται. Μέσα από τους αγώνες μας μπορούμε να υπερασπιστούμε την κοινωνία και τους εργαζόμενους ενάντια στη λογική των μνημονιακών μονόδρομων, ενάντια στις πολιτικές λιτότητας και εξαθλίωσης.

Τέλος, ευχόμαστε το δίκαιο, η ειρήνη και η ευημερία να επικρατήσουν σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι επόμενες γενιές αξίζουν κάτι καλύτερο από μια ανθρωπότητα που τη χτυπούν καθημερινά τα βόλια του ιμπεριαλισμού και την εξαθλιώνουν τα συμφέροντα των μονοπωλίων όπως με αγανάχτηση παρακολουθούμε να συμβαίνει σε μια σειρά από χώρες σήμερα, όπως η Παλαιστίνη, η Συρία, το Ιράκ, η Ουκρανία. Γι’ αυτό αξίζουν όλοι οι αγώνες και όλες οι θυσίες που μπορεί ένας άνθρωπος να κάνει μέσα από την οργανωμένη πάλη για ελευθερία, δημοκρατία, ανθρώπινα δικαιώματα, κοινωνική δικαιοσύνη και σοσιαλισμό.

Χρόνια πολλά. Ευτυχία και πρόοδος για όλους.

 

24/12/2014

PREV

Η καταδίκη του Βενιζέλου Ζαννέτου δεν αναιρεί την πεποίθηση μας ως προς την αθωότητα του

NEXT

Μάλλον θεωρούν τους αναγνώστες τους χαμηλότατου πνευματικού βεληνεκούς στην "Αλήθεια"