Home  |  Ενημέρωση   |  Χάρης Πολυκάρπου στην εκδήλωση τιμής στον Πατρίκιο Παύλου: Παράδειγμα αφοσίωσης στις αρχές της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης, της ελευθερίας

Χάρης Πολυκάρπου στην εκδήλωση τιμής στον Πατρίκιο Παύλου: Παράδειγμα αφοσίωσης στις αρχές της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης, της ελευθερίας

Ο Πατρίκιος Παύλου σε όλη του τη ζωή αγωνίζεται για τη Δημοκρατία, την Ελευθερία, την Πατρίδα και την κοινωνική πρόοδο, ανέφερε ο Χάρης Πολυκάρπου, μέλος του Π.Γ. του ΑΚΕΛ, στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Δημοκρατικών Αντιστασιακών με αφορμή την 7η Δεκεμβρίου, ημέρα Δημοκρατικής Αντίστασης.

Αφού συνεχάρη τον Σύνδεσμο για την πρωτοβουλία, ο Χάρης Πολυκάρπου περιέγραψε τον Πατρίκιο Παύλου ως «συνεπή μαρξιστή μαχητή, γνήσιο και ανιδιοτελή, ένα άνθρωπο ιδεολόγο με όλη τη σημασία της λέξης, με αφοσίωση στην πράξη στις αρχές της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης, της ελευθερίας.

Ο Πατρίκιος Παύλου πρόσθεσε ο Χ. Πολυκάρπου είναι «Ένας ακούραστος αγωνιστής για τη δικαίωση της Κύπρου, συνεπής υποστηρικτής της ανάγκης για λύση του κυπριακού προβλήματος με τρόπο ειρηνικό και δίκαιο για το σύνολο του κυπριακού λαού, στη βάση των ψηφισμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.»

Ο τιμώμενος Πατρίκιος Παύλου στην αντιφώνησή του ανέφερε: «η τιμή που γίνεται σήμερα σε μένα ανήκει και εγώ ολόψυχα την αποδίδω και την διαβιβάζω σε όλους τους Δημοκράτες Αντιστασιακούς που την αποφράδα εκείνη η μέρα της 15ης Ιούλη του 1974, πρόταξαν τα στήθη και τη λεβεντιά τους και πολλοί πρόσφεραν τη ζωή τους για να προστατέψουν την δημοκρατία και την νομιμότητα αλλά και την τιμή και την αξιοπρέπεια της πατρίδας.»

Αναφορικά με τις προσπάθειες αναθεώρησης της ιστορίας, ο κ. Παύλου τόνισε: «Είναι με οργή και αγανάκτηση που παρακολουθούμε τελευταία την προσπάθεια κάποιων να αναποδογυρίσουν τη λογική και ξεδιάντροπα να ξαναγράψουν, να πλαστογραφήσουν καλύτερα την ιστορία.»

08.12.2025

PREV

Η αντιμετώπιση της κατάστασης στις Κεντρικές Φυλακές πρέπει να καταστεί πρώτη προτεραιότητα