Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Το ψηφοδέλτιο της Αριστεράς δύναμη αγώνα, ανανέωσης και προόδου

Το ψηφοδέλτιο της Αριστεράς δύναμη αγώνα, ανανέωσης και προόδου

Το ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις σε αριθμούς

Το ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις δικαιώνει την επιλογή του ΑΚΕΛ να καταρτίζει το ψηφοδέλτιο του μέσα από μια διαδικασία που εμπλέκει τις χιλιάδες μέλη και φίλους της Αριστεράς από όλη την Κύπρο. Οι 56 υποψήφιοι και υποψήφιες του ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις είναι άνθρωποι κάθε γενιάς, έντιμοι, ικανοί και έτοιμοι να υπηρετήσουν συλλογικά και μαχητικά, τις σύγχρονες ανάγκες και αιτήματα του κυπριακού λαού. Άνθρωποι που προέρχονται από το συνδικαλισμό και την τοπική αυτοδιοίκηση, από τις μαζικές οργανώσεις της Αριστεράς στη νεολαία, στις γυναίκες και τον αγροτικό κόσμο, από το  κίνημα για την επανένωση και την επαναπροσέγγιση, από το χώρο του πολιτισμού και των τεχνών, από την περιβαλλοντική-οικολογική δράση, από κοινωνικές αγωνιστικές οργανώσεις, το κίνημα για τα δικαιώματα των ΑμεΑ, από τον κόσμο της επιστήμης και της ιατρικής, τον εκπαιδευτικό και ακαδημαϊκό χώρο.

Το ψηφοδέλτιο εκπροσωπεί και εκφράζει ευρύτερα την Αριστερά και τον προοδευτικό κόσμο της Κύπρου. Μαζί με στελέχη του ΑΚΕΛ, στο ψηφοδέλτιο συμμετέχουν προσωπικότητες της ευρύτερης Αριστεράς και των Νέων Δυνάμεων. Το 20% των υποψηφίων προέρχεται από το χώρο πέραν του Κόμματος. Ταυτόχρονα, το ψηφοδέλτιο που συνδυάζει την ανανέωση και την εμπειρία. Μαζί με 13 από τους βουλευτές του ΑΚΕΛ, 36 υποψήφιοι και υποψήφιες συμμετέχουν για πρώτη φορά σε ψηφοδέλτια για τις βουλευτικές εκλογές. Το 1/5 των υποψηφίων είναι κάτω των 40 ετών και συνολικά ο μέσος όρος ηλικίας του ψηφοδελτίου είναι τα 48 έτη.

Η Αριστερά, με τους 56 υποψήφιους και υποψήφιες της στην πρώτη γραμμή, μπαίνει στη μάχη των βουλευτικών εκλογών του ερχόμενου Μάη για να δυναμώσει μέσα κι έξω από τη Βουλή η φωνή των εργαζομένων και της νέας γενιάς της Κύπρου. Για να μπουν στην πρώτη γραμμή τα αιτήματα των πολλών και όχι τα συμφέροντα των λίγων και ισχυρών. Για να δυναμώσει η δύναμη για την προοδευτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος και ο λαός μας.

07/02/2021

PREV

Γραπτή Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού

NEXT

Διαδικτυακή συζήτηση για τη διαφθορά