Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη

Ο Υπουργός Οικονομικών και ο ΔΗΣΥ προκαλούν τη νοημοσύνη των πολιτών όταν επιχειρούν με τη μεγαλύτερη ευκολία, να μετατοπίσουν σε άλλους τις δικές τους ασήκωτες ευθύνες για το κούρεμα του Μαρτίου του 2013.

Αυτοί που όταν εξελισσόταν το τραπεζικό έγκλημα παρείχαν αφειδώλευτα πολιτική προστασία στους τραπεζίτες και τον τότε κεντρικό τραπεζίτη, αυτοί που πρωταγωνιστούσαν για τη διάσωση των τραπεζών έναντι παντός τιμήματος, μετά που τελικά αποφάσισαν να διαλύσουν μέσα σε μια νύχτα το τραπεζικό και οικονομικό μοντέλο της Κύπρου, επιχειρούν να φορτώσουν αλλού τις ευθύνες.

Επειδή τα ψέματα έχουν πάντα κοντά ποδάρια, απλώς υπενθυμίζουμε ότι το κούρεμα των καταθέσεων που εισηγήθηκε στο Eurogroup ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, θα γινόταν με νομοθεσία που κατέθεσε στη Βουλή η ίδια η κυβέρνηση Αναστασιάδη και είχε ετοιμάσει αρκετές μέρες πριν το επίμαχο Eurogroup και όχι με βάση τον υπό διαμόρφωση νόμο για την εξυγίανση, ο οποίος αποτελούσε δεσμευτική πανευρωπαϊκή υποχρέωση  σχετικής ευρωπαϊκής οδηγίας.

Ο ΔΗΣΥ και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, προεκλογικά έλεγαν ότι είχαν λύσεις και δεσμεύονταν για τα πάντα. Μετεκλογικά, το μόνο που κάνουν, είναι να λένε ότι για όλα φταίνε οι προηγούμενοι.

Σε κάθε περίπτωση, όση αλήθεια και αξιοπιστία είχαν οι δεσμεύσεις τους, άλλη τόση αλήθεια και αξιοπιστία είχε και έχει η κριτική τους για την προηγούμενη κυβέρνηση και οι εκ των υστέρων αιτιάσεις τους για την ολόδικη τους απόφαση για κούρεμα καταθέσεων.

25/2/2015

PREV

Nα αναμορφωθεί πλήρως και άμεσα o θεσμός των Εσπερινών λυκείων

NEXT

ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΑΚΕΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΟΦΕΙΛΕΤΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ