Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Το προφανές διαπιστώνει η μελέτη του Υπουργείου Οικονομικών

Το προφανές διαπιστώνει η μελέτη του Υπουργείου Οικονομικών

Δήλωση μέλους του Γραφείου Οικονομικών Μελετών της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Χάρη Πολυκάρπου για τη κατανομή των εισοδημάτων στην Κύπρο

Σε πρόσφατη μελέτη το Υπουργείο Οικονομικών διαπιστώνει το προφανές. Ότι η κρίση και η επιδείνωση της οικονομικής δραστηριότητας στην Κύπρο έχει επηρεάσει κυρίως τα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα της κοινωνίας. Ότι οι επιπτώσεις και τα βάρη της κρίσης δεν έχουν επιμεριστεί με βάση τις οικονομικές δυνατότητες του καθενός. Αντίθετα την ώρα που οι πιο φτωχοί από τους συμπολίτες μας έβλεπαν τα εισοδήματα τους να μειώνονται, οι πιο πλούσιοι αύξησαν το μερίδιο από τα εισοδήματα της κοινωνίας.

Στην ίδια μελέτη διαπιστώνεται ότι οι βασικότεροι παράγοντες που οδήγησαν στην επιδείνωση των κοινωνικών συνθηκών είναι η ένταση της φτώχειας και της ανεργίας. Φαινόμενα που οξύνθηκαν μέσα από την επιβολή του μνημονίου και των πολιτικών λιτότητας προς την κοινωνία.

Αυτές οι διαπιστώσεις θα πρέπει περισσότερο από όλους να αξιοποιηθούν από τους εκδότες της σχετικής μελέτης. Αυτούς που καθημερινά δημιουργούν προσδοκίες και εντυπώσεις στην κοινωνία ότι «πάμε καλά».

Ως ΑΚΕΛ επιμένουμε για αλλαγή πορείας στην οικονομία. Με πολιτικές που στηρίζουν την ανάπτυξη και τη δικαιότερη κατανομή του πλούτου της χώρας. Με πολιτικές που δίνουν προοπτική στους νέους για να εργαστούν. Που προσφέρουν ευκαιρίες για οικονομικές πρωτοβουλίες ώστε ν’ αντιμετωπίσουν την άτακτη φυγή εργαζομένων από τη χώρα μας.

30/01/2015

PREV

Σοβαρά θεματα ηθικής και πολιτικής αναφορικά με τη συμμετοχή του δικηγορικού γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας στις διαβουλεύσεις για την Ryan Air

NEXT

Η κυβέρνηση προσπαθώντας να εκφοβίσει, θέλει η Βουλή να επιτρέψει την εφαρμογή του νόμου για τις εκποιήσεις