Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Το νέο σχέδιο του ΘΟΚ καθηλώνει κάθε προοπτική ανάπτυξης του θεάτρου στον τόπο μας

Το νέο σχέδιο του ΘΟΚ καθηλώνει κάθε προοπτική ανάπτυξης του θεάτρου στον τόπο μας

Γραπτή Δήλωση του Βουλευτή Α. Καυκαλιά για το νέο σχέδιο επιχορηγήσεων του ελεύθερου θεάτρου

Ενώ όλοι αναμέναμε την υλοποίηση των εξαγγελιών της Κυβέρνησης για ενίσχυση της θεατρικής ανάπτυξης και δημιουργίας, ο Θ.Ο.Κ ανακοινώνει  ένα σχέδιο επιχορηγήσεων του Ελεύθερου Θεάτρου που ουσιαστικά καθηλώνει κάθε προοπτική ανάπτυξης του θεάτρου στον τόπο μας.

Το νέο σχέδιο επιχορηγήσεων, που καταρτίστηκε από τον Θ.Ο.Κ χωρίς να προηγηθεί κανένας  απολύτως διάλογος  με τους  δημιουργούς και τους εμπλεκόμενους φορείς,  αποστερεί σημαντικούς οικονομικούς πόρους από οργανισμούς- πρωταγωνιστές του Ελεύθερου θεάτρου με κίνδυνο να οδηγηθούν στη διάλυση, συμπαρασύροντας ολόκληρο το οικοδόμημα της θεατρικής δημιουργίας.

Αντί λοιπόν ο ΘΟΚ, να εκσυγχρονίσει τα κριτήρια, να ενισχύσει τους ελέγχους και να αναζητήσει τρόπους ώστε περισσότερες θεατρικές ομάδες  να τύχουν εκείνης της στήριξης για να έχουν μια συνεχή ποιοτική λειτουργία σε επαγγελματική βάση, «ξηλώνει» με την πρόταση του ότι έχει κτίσει σ’ αυτή την κατεύθυνση το Κυπριακό Θέατρο τα προηγούμενα χρόνια.

Καλούμε το ΘΟΚ να λάβει υπόψη την καθολική διαφωνία – αντίδραση που έχει προκαλέσει  με την κατάθεση του συγκεκριμένου σχεδίου και να προσέλθει σε ένα ουσιαστικό διάλογο αναζητώντας μια ισορροπημένη λύση αναφορικά με τη στήριξη του συνόλου των θεατρικών ομάδων στον τόπο μας.

Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας οφείλουν έμπρακτα να ενισχύσουν οικονομικά το όλο εγχείρημα. Το θέατρο δεν μπορεί να είναι ο φτωχός συγγενής σε ένα σύγχρονο πολιτισμένο κράτος.

 

23/6/2015

PREV

Η δημιουργία καζίνο θα προκαλέσει σοβαρά κοινωνικά προβλήματα

NEXT

Συζήτηση: Οι εξελίξεις στην τουρκοκυπριακή κοινότητα και οι προοπτικές επίλυσης του κυπριακού προβλήματος