Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Το Ισραήλ ξανακτυπά σχολείο του ΟΗΕ

Το Ισραήλ ξανακτυπά σχολείο του ΟΗΕ

UN school in Gaza
Ο ισραηλινός στρατός χτύπησε για δεύτερη φορά σχολείο του ΟΗΕ, σκοτώνοντας δέκα τουλάχιστον άμαχους Παλαιστίνιους στην πόλη Ράφα της νότιας Γάζας. Σύμφωνα με δήλωση του Γ.Γ. του ΟΗΕ, το Ισραήλ είχε ενημερωθεί επανειλημμένα για τις τοποθεσίες των καταφυγίων του ΟΗΕ, όμως συνειδητά έπληξε με πύραυλο άμαχους Παλαιστίνιους. Η άνανδρη αυτή ενέργεια των ισραηλινών δυνάμεων έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο με τις παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου τις οποίες διαπράττει συνεχώς το Ισραήλ από την έναρξη της επίθεσης του στη Γάζα.
 
Οι δηλώσεις του Γ.Γ. του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν ο οποίος περιορίζεται να εκφράζει τη «βαθιά απογοήτευση» του για το αιματοκύλισμα που διενεργεί το Ισραήλ, είναι τουλάχιστον κατώτερες των δραματικών περιστάσεων. Η ανθρωπότητα ανέμενε ότι ο ΟΗΕ -πέρα από τη φραστική καταδίκη του Γ.Γ.-  θα έθετε έμπρακτα το Ισραήλ ενώπιον των εγκληματικών ευθυνών του.
 
Την ίδια ώρα, το ΑΚΕΛ εκφράζει την αγανάκτηση του για την κάλυψη και την ενθάρρυνση που παρέχουν οι ΗΠΑ στο Ισραήλ. Δεν πρόκειται περί ανοχής, αλλά για συνειδητή συνενοχή των ΗΠΑ στο έγκλημα που συντελείται σε βάρος του παλαιστινιακού λαού. Η ενέργεια των ΗΠΑ να προχωρήσουν σε ανεφοδιασμό του ισραηλινού στρατού κατά τη διάρκεια μάλιστα εκεχειρίας ακολουθήθηκε από την προχθεσινή απόφαση του αμερικανικού Κογκρέσου να εγκρίνει 225 εκατομμύρια δολάρια για την ενίσχυση της στρατιωτικής μηχανής του Ισραήλ. Πρόκειται για κατάφωρη περιφρόνηση του ΟΗΕ και μνημείο υποκρισίας από μέρους των ΗΠΑ, οι οποίες κατά τα άλλα θλίβονται για την αιματοχυσία. Ας μην ξεχνά κανείς επίσης, ότι οι ΗΠΑ -όπως και η ΕΕ- είναι οι δυνάμεις που αναζητούν πυρηνικά όπλα σε διάφορες γωνιές του πλανήτη, αλλά εδώ και χρόνια προσποιούνται ότι δεν βλέπουν το πυρηνικό οπλοστάσιο του Ισραήλ, το οποίο μάλιστα αρνείται να υπογράψει τη Συνθήκη Μη Διάδοσης Πυρηνικών Όπλων.
 
Η κυβέρνηση Αναστασιάδη ευθυγραμμίζεται και σε αυτή την περίπτωση με τις ΗΠΑ και την ΕΕ. Το ΑΚΕΛ καλεί την κυβέρνηση να πάρει θέση υπεράσπισης της ειρήνης, του ανθρωπιστικού δικαίου και να σταθεί ενεργά αλληλέγγυα με τον δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό.
 
Το ΑΚΕΛ επαναλαμβάνει ότι η ειρήνη στη Μέση Ανατολή θα πρυτανεύσει μόνο όταν το Ισραήλ αποδεχτεί να τερματίσει την κατοχή και τον εποικισμό των παλαιστινιακών εδαφών. Μόνο όταν επιτευχθεί η δημιουργία, δίπλα από το Κράτος του Ισραήλ, ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 και με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
 
04/08/2014
 
 

PREV

Συγχαρητήρια στην Κυπριακή αποστολή στους Κοινοπολιτειακούς αγώνες

NEXT

Kυβερνητικοί αξιωματούχοι συνεχίζουν να λειτουργούν ως αντιπρόσωποι της Τρόικα στον τόπο μας