Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Το ΑΚΕΛ στηρίζει τον αγώνα των Κούρδων

Το ΑΚΕΛ στηρίζει τον αγώνα των Κούρδων

Συνάντηση ΑΚΕΛ με αντιπροσωπεία του κουρδικού κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) Συρίας

 

20141013_125836(0)Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ με αντιπροσωπεία του κουρδικού κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) Συρίας, ο Γιώργος Λουκαΐδης, μέλος του Π.Γ. εξέφρασε τη στήριξη του κόμματος στον αγώνα των Κούρδων για υπεράσπιση τόσο της πόλης Κομπάνι, όσο και του κουρδικού στοιχείου στην περιοχή, από τις βιαιότητες των φονταμενταλιστών του «Ισλαμικού Κράτους».

Επικεφαλής της κουρδικής αντιπροσωπείας ήταν ο Γιασίν Ταρμπούς, Επικεφαλής της Επιτροπής του κόμματος PYD Συρίας στην Κύπρο.

Ο Γιώργος Λουκαΐδης εξέφρασε τη θέση του ΑΚΕΛ ότι η σφαγή που συντελείται από τους τρομοκράτες θα πρέπει να αντιμετωπιστεί όχι με ξένη στρατιωτική εισβολή, αλλά από μια διεθνή εκστρατεία υπό την αιγίδα του ΟΗΕ που δεν θα αφήνει περιθώρια για τυχοδιωκτικά παιχνίδια σε καμία ξένη δύναμη.

Είναι εξαιτίας αυτών των τυχοδιωκτισμών που στην επιχείρηση των Δυτικών, με την καθοριστική εμπλοκή της Τουρκίας, για να εκπαραθυρωθεί με κάθε τρόπο το καθεστώς Άσσαντ, ενίσχυσαν τους ισλαμιστές τρομοκράτες που πρόσκεινται στην Αλ Κάιντα.

Όπως υπογράμμισε η αντιπροσωπεία του PYD, οι Κούρδοι της Συρίας, δεν καταπιέζονται μόνο από το «Ισλαμικό Κράτος» αλλά και από την πολιτική της κυβέρνησης της Τουρκίας η οποία προκειμένου να μην επιτραπεί στους Κούρδους να αποκτήσουν τη δική τους οντότητα, ενίσχυσαν τα ακραία ισλαμιστικά στοιχεία των Τζιχαντιστών.

Το ΑΚΕΛ εξέφρασε τη βούληση του να στηρίξει με πολιτικό τρόπο τον αγώνα των Κούρδων. Πρόσθετα, κατόπιν σχετικού αιτήματος της αντιπροσωπείας του PYD, θα διερευνηθεί το ενδεχόμενο ανάληψης πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση των σοβαρών ελλείψεων σε φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης του πληθυσμού στις κουρδικές περιοχές.

13/10/2014

PREV

Το Κυπριακό πρέπει να ληθεί μέσω των διαπραγματεύσεων

NEXT

Πολιτικά επιζήμιες εκτιμήσεις