Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Το ΑΚΕΛ θα εντείνει τις προσπάθειες του ενάντια στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου στο μεγάλο ιδιωτικό κεφάλαιο

Το ΑΚΕΛ θα εντείνει τις προσπάθειες του ενάντια στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου στο μεγάλο ιδιωτικό κεφάλαιο

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη για την επιστολή του Γενικού Ελεγκτή για τις ιδιωτικοποιήσεις

 

Η επιστολή του Γενικού Ελεγκτή σε σχέση με το νομοσχέδιο το οποίο μετατρέπει τη Cyta σε εταιρεία ιδιωτικού δικαίου, υπογραμμίζει εκ νέου την τεράστια ζημιά  που θα προκαλέσει στο δημόσιο συμφέρον η ιδιωτικοποίηση των κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών.

Στην επιστολή του ο Γενικός Ελεγκτής αναφέρει σειρά από κινδύνους για τους οποίους ως ΑΚΕΛ είχαμε κατ’ επανάληψη προειδοποιήσει. Συγκεκριμένα, εντοπίζει ότι τα δικαιώματα των εργαζομένων των οργανισμών τίθενται εν αμφιβόλω, ότι τα περιουσιακά στοιχεία θα πωληθούν έναντι πινακίου φακής και ότι θα καταργηθεί η δυνατότητα παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών ακόμα και για σκοπούς εθνικής ασφάλειας.

Όλα τα δεδομένα επαναβεβαιώνουν συνεχώς αυτό  που κατανοεί η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας: Ότι δηλαδή ο καλύτερος τρόπος διασφάλισης των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των καταναλωτών, των εργαζομένων και των φορολογούμενων είναι μέσα από την διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών.

Το ΑΚΕΛ θα εντείνει τις προσπάθειες και τις πρωτοβουλίες του ενάντια στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου στο μεγάλο ιδιωτικό κεφάλαιο.

18/09/2015

PREV

Ο λαός να τους εμπόδισει να υλοποιήσουν τους σχεδιασμούς τους υπέρ των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων

NEXT

Να ανατείλουν καλύτερες μέρες για τον ελληνικό λαό