Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Τι θέλουν να κρύψουν οι τράπεζες; Ποιους προστατεύουν;

Τι θέλουν να κρύψουν οι τράπεζες; Ποιους προστατεύουν;

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου ΑΚΕΛ Στέφανου Στεφάνου

Έξι εμπορικές τράπεζες προσέφυγαν στη δικαιοσύνη προκειμένου να μην συμμορφωθούν στο διάταγμα της Αστυνομίας που τις υποχρεώνει να αποκαλύψουν στοιχεία για την κλειστή περίοδο του 2013. Στοιχεία δηλαδή που φανερώνουν ποιοι έβγαλαν τα λεφτά τους εκτός Κύπρου την κρίσιμη περίοδο του κουρέματος.

Το δικαίωμα προσφυγής στη δικαιοσύνη είναι κατοχυρωμένο. Όμως οι τράπεζες όφειλαν να υπηρετούν στοιχειωδώς τη διαφάνεια και όχι να αναζητούν τρόπους να την αποφύγουν. Ο κυπριακός λαός γνωρίζει ότι είναι τα λάθη και τα οικονομικά εγκλήματα των τραπεζών που πλήρωσε. Ο κυπριακός λαός γνωρίζει ότι είναι οι τράπεζες που οδήγησαν τη χώρα μας στην χρεωκοπία. Άλλωστε και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε ξεκαθαρίσει ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου από το 2013 ότι «ήταν τα προβλήματα σ’ αυτές τις τράπεζες που προκάλεσαν τα προβλήματα στα δημόσια οικονομικά και την οικονομική ύφεση και όχι το αντίθετο».

Λέχθηκαν πολλά για την κλειστή περίοδο τις μέρες του κουρέματος, τα οποία έφτασαν μέχρι και τους συμπέθερους του Προέδρου Αναστασιάδη. Οι πολίτες της Κύπρου έχουν κάθε δικαίωμα να γνωρίζουν ποιοι είναι αυτοί που είχαν προνομιακή πληροφόρηση από τις τράπεζες κατά την κλειστή περίοδο ή και πριν. Ποιοι μπόρεσαν να αποσύρουν τις καταθέσεις τους για να γλιτώσουν το κούρεμα.

Αλήθεια, τι θέλουν να κρύψουν οι τράπεζες; Ποιους θέλουν να προστατεύσουν;

06/10/2020

PREV

Ημερίδα ΑΚΕΛ για την Αμμόχωστο

NEXT

Απαράδεκτες οι δηλώσεις Ερντογάν