Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Τα χαμηλομεσαία στρώματα πληρώνουν ήδη πολύ ακριβά τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης υς

Τα χαμηλομεσαία στρώματα πληρώνουν ήδη πολύ ακριβά τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης υς

 Δήλωση Άριστου Δαμιανού, Μέλους Πολιτικού Γραφείου Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Βουλευτή  για τον απεγκλωβισμό αγοραστών ακινήτων οι οποίοι ταλαιπωρούνται κυρίως ένεκα αφερεγγυότητας επιχειρηματιών ανάπτυξης γης

Κατά τις τελευταίες 24 ώρες κυβέρνηση και Συναγερμός έχουν αποδυθεί σε μια προσπάθεια για να πείσουν ότι έχουν ρυθμίσει τελεσίδικα τον απεγκλωβισμό χιλιάδων αγοραστών ακινήτων οι οποίοι ταλαιπωρούνται κυρίως ένεκα αφερεγγυότητας επιχειρηματιών ανάπτυξης γης. Επαναλαμβάνουμε την ετοιμότητα μας να στηρίξουμε κάθε πρωτοβουλία η οποία θα κινείται προς αυτή την κατεύθυνση. Εξάλλου είναι καλά γνωστό ότι η προστασία που υπάρχει σήμερα είναι αποτέλεσμα δικής μας πρωτοβουλίας αλλά και αντίδρασης στην προσπάθεια της κυβέρνησης να ακυρώσει την υφιστάμενη προστασία με αναπομπή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Από τις εξαγγελίες του αρμόδιου Υπουργού παραμένουν αναπάντητα ερωτήματα. Θα μελετήσουμε το κυβερνητικό νομοσχέδιο και  θα τοποθετηθούμε. Ωστόσο από μια πρώτη ανάγνωση φαίνεται ότι αυτό υπολείπεται τόσο των προσδοκιών μας όσο και της εικόνας που προσπάθησε να κτίσει η κυβέρνηση, αφού η όποια προστασία παρέχεται είναι υπό προυποθέσεις και αφήνει πολλούς αγοραστές ακάλυπτους.

Βασικό αναπάντητο ερώτημα και συνάμα  κριτήριο για τη δική μας τοποθέτηση, είναι ποιος θα απορροφήσει το κόστος του απεγκλωβισμού. Στη δική μας αντίληψη αυτές θα πρέπει να είναι οι τράπεζες, οι οποίες με πράξεις και παραλείψεις τους ευθύνονται σε πολύ μεγάλο βαθμό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες αγοραστές. Αν, με βάση το κυβερνητικό νομοσχέδιο, κληθούν να πληρώσουν τα σπασμένα οι αγοραστές ακινήτων, αυτό θα είναι και λανθασμένο και άδικο. Διότι οι πολίτες και ιδιαίτερα τα χαμηλομεσαία στρώματα πληρώνουν ήδη πολύ ακριβά τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης που είναι κατά βάση τραπεζική.   

 

 

25/06/2015

PREV

Ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος συνεχίζει να ζει σε ρυθμούς …ψευδαισθήσεων

NEXT

Συνάντηση Άντρου Κυπριανού με τον Γ.Γ. του Πορτογαλικού Κομμουνιστικού Κόμματος