Home  |  Βουλή   |  Τέλη κυκλοφορίας: Κάποιοι επιμένουν να υπερασπίζονται και να προωθούν συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα

Τέλη κυκλοφορίας: Κάποιοι επιμένουν να υπερασπίζονται και να προωθούν συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα

Δήλωση Αντρέα Φακοντή μετά την συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών

Κάποιοι σήμερα πανηγύριζαν ότι πέτυχαν μεγάλη νίκη. Δημοκρατικός Συναγερμός, Δημοκρατικό Κόμμα και Οικολόγοι αύξησαν σημαντικά, σχεδόν στο διπλάσιο, το ετήσιο τέλος κυκλοφορίας για οχήματα από 1-5 χρονών, που θα εγγράφονται μετά την ψήφιση του νόμου. Σημαντική επίσης αύξηση ύψους 100 ευρώ έχει επιβληθεί και στα πετρελαιοκίνητα οχήματα ηλικίας από 1 μέχρι 4 χρόνων.

Φαίνεται ότι κάποιοι επιμένουν να υπερασπίζονται και να προωθούν συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα μιας μικρής μερίδας σε βάρος των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων.

Ο ΔΗ.ΣΥ επιχείρησε σήμερα να αυξήσει ακόμη περισσότερο τα τέλη κυκλοφορίας. Μετά από πρόταση του ΑΚΕΛ πετύχαμε να δημιουργήσουμε πλειοψηφία και να περιορίσουμε τις αυξήσεις, τις οποίες εισηγήθηκε η κυβέρνηση για το τέλος κυκλοφορίας.

Ως ΑΚΕΛ είμαστε υπέρ της αρχής ″ο ρυπαίνων πληρώνει″.

Ως εκ τούτου, ζητούμε όπως άμεσα η κυβέρνηση καταθέσει ένα γενναιόδωρο σχέδιο απόσυρσης παλαιών οχημάτων, ώστε να δοθούν κίνητρα για αγορά οχημάτων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας.

Το ΑΚΕΛ θα καταθέσει τροπολογίες για να εξαλείψει ή να περιορίσει το νέο χαράτσι που επιβάλλει η πλειοψηφία των κομμάτων στον μέσο καταναλωτή.

21.02.2019

PREV

Δηλώσεις Σκεύης Κουκουμά μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου

NEXT

Πλήγμα στον μέσο καταναλωτή οι αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας