Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Συνάντηση ΓΓ ΚΕ ΑΚΕΛ με την Ομάδα Νέων Αιγοπροβατοτρόφων

Συνάντηση ΓΓ ΚΕ ΑΚΕΛ με την Ομάδα Νέων Αιγοπροβατοτρόφων

Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου είχε σήμερα συνάντηση με την Ομάδα Νέων Αιγοπροβατοτρόφων.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τους αιγοπροβατοτρόφους και ειδικά το θέμα με τον φάκελο του χαλλουμιού, τον έλεγχο της ποιότητας του προϊόντος, καθώς και την ανάγκη για στήριξη του κλάδου από μέρους του κράτους.

Ο Γενικός Γραμματέας ενημέρωσε την Ομάδα για τη θέση του ΑΚΕΛ όσον αφορά την παρασκευή Π.Ο.Π. Χαλλουμιού τονίζοντας ότι η μη ολοκλήρωση της συμφωνίας θα είναι ασύμφορη για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και υπογράμμισε την ανάγκη για να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε το θέμα να επιλυθεί το συντομότερο.

Η συζήτηση επεκτάθηκε και στο θέμα των νενομισμένων ελέγχων για την ποιότητα του χαλλουμιού οι οποίοι ενώ γίνονταν παλαιότερα, σήμερα το κράτος δηλώνει αδυναμία να τους διεξάγει, χωρίς μάλιστα να είναι σε θέση να εξηγήσει τους λόγους.

Ο κ. Στεφάνου αναφέρθηκε στην ανάγκη να δοθούν ουσιαστικά κίνητρα για αύξηση της παραγωγής γάλακτος ώστε να μπορέσουν οι αιγοπροβατοτρόφοι ν’ ανταποκριθούν στην ποσόστωση.

Ο Στ. Στεφάνου επαναβεβαίωσε την στήριξη του ΑΚΕΛ στα αιτήματα του κλάδου, σημειώνοντας ότι στηρίζοντας τον πρωτογενή τομέα στηρίζεται σημαντικά η κυπριακή οικονομία αλλά και η ίδια η χώρα. Υπέδειξε ότι είναι ανάγκη να στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας με συγκροτημένες πολιτικές έτσι ώστε να είναι σε θέση να καλύψει τροφοδοτικά την Κύπρο, μια μικρή, ημικατεχόμενη, απομακρυσμένη και νησιωτική χώρα, σε συνθήκες παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης.

Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας δήλωσε ότι το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό των αιγοπροβατοτρόφων εντός και εκτός Βουλής, στηρίζοντας τις προσπάθειές τους για επιβράβευση των κόπων τους.

PREV

Η ακρίβεια μπορεί να έληξε για την κυβέρνηση, όχι όμως για την πλειοψηφία της κοινωνίας

NEXT

Στέγη από δικαίωμα προνόμιο