Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Συζήτηση στις Επιτροπές Οικονομικών και Εσωτερικών της Βουλής των νομοσχεδίων για το Πλαίσιο Αφερεγγυότητας

Συζήτηση στις Επιτροπές Οικονομικών και Εσωτερικών της Βουλής των νομοσχεδίων για το Πλαίσιο Αφερεγγυότητας

Γραπτή δήλωση του αν. Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΑΚΕΛ- Αριστερά- Νέες Δυνάμεις, Σταύρου Ευαγόρου για τη σημερινή συζήτηση στις Επιτροπές Οικονομικών και Εσωτερικών της Βουλής των νομοσχεδίων για το Πλαίσιο Αφερεγγυότητας

 Ως ΑΚΕΛ, θεωρούμε ότι σωστά οι Επιτροπές Οικονομικών και Εσωτερικών της Βουλής αποφάσισαν να αναβάλουν την ψήφιση των τεσσάρων από τα πέντε νομοσχέδια του Πλαισίου Αφερεγγυότητας, η οποία θα γινόταν στην αυριανή σύνοδο της Ολομέλειας.

Από πλευράς μας είχαμε έγκαιρα ζητήσει την αναβολή της ψήφισης, διαπιστώνοντας αυτό που στο τέλος συμμερίσθηκαν και τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα, ότι δηλαδή στα υπό συζήτηση νομοσχέδια υπάρχουν ουσιαστικές ελλείψεις, πολλά αναπάντητα ερωτήματα και αρκετές εκκρεμότητες.

Θέση του ΑΚΕΛ από την αρχή ήταν και είναι να δοθεί επαρκής χρόνος για λεπτομερή μελέτη και συζήτηση των νομοσχεδίων και σίγουρα ότι προτού πάνε στην ολομέλεια για ψήφιση θα πρέπει να κατατεθεί και συζητηθεί και το πέμπτο νομοσχέδιο ώστε να τεθούν για ψήφιση συνολικά ως  πακέτο.

Αναμένοντας λοιπόν την κατάθεση του πέμπτου νομοσχεδίου από την κυβέρνηση, ως ΑΚΕΛ έχουμε καταθέσει πρόταση για αναστολή ισχύος του νόμου για τις εκποιήσεις μέχρι το τέλος του Ιούνη του 2015.

Πρόσθετα στην αυριανή σύνοδο της Ολομέλειας της Βουλής θα κατατεθεί νέα πρόταση νόμου από το ΑΚΕΛ που θα αφορά την προστασία της κύριας κατοικίας λαμβανομένων υπόψη των νομικών σημείων που κρίθηκαν ως αντισυνταγματικά από το Ανώτατο Δικαστήριο, ενώ  πολύ σύντομα θα καταθέσουμε και τροποποιημένη πρόταση για προστασία της μικρής επαγγελματικής στέγης.

 
25/02/2015

PREV

Οι κυβερνώντες τελούν υπό καθεστώς σύγχυσης και αμηχανίας

NEXT

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια