Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Στον Παναγιώτη Πιερή και Νικολή Στυλιανού το Αθλητικό Βραβείο του ΑΚΕΛ για το 2023

Στον Παναγιώτη Πιερή και Νικολή Στυλιανού το Αθλητικό Βραβείο του ΑΚΕΛ για το 2023

Σε δυο αφανείς «εργάτες» του κυπριακού αθλητισμού, απονέμεται το φετινό Βραβείο Αθλητικής Προσφοράς Κώστα Λυμπουρή – Νική Γεωργίου της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ. Πρόκειται για τον Παναγιώτη Πιερή και, μεταθανάτια, τον Νικολή Στυλιανού.

Ο Παναγιώτης Πιερής υπήρξε ένας αθλητικός ογκόλιθος, υπεραθλητής για πολλά χρόνια, ποδοσφαιριστής, αθλητής στίβου,  καλαθοσφαιριστής και πετοσφαιριστής με διάφορες ομάδες. Αγωνίστηκε στην Ανόρθωση και τον Πεζοπορικό ενώ υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος του Εθνικού Άχνας. Έχει να επιδείξει πολλά επιτεύγματα στην πλούσια δράση του ενώ έγινε συνώνυμος με τον πρωταθλητισμό. Διετέλεσε καθηγητής γυμναστικής και προπονητής ποδοσφαιρου και καλαθόσφαιρας. Ήταν διεθνής με την Εθνική ποδοσφαίρου και την Εθνική καλαθόσφαιρας. Διετέλεσε αθλητής του Ολυμπιακού Πειραιώς και της Εθνικής Ελλάδος.

Ο Νικολής Στυλιανού είναι μια μεγάλη ποδοσφαιρική φυσιογνωμία που πέρασε από τα κυπριακά γήπεδα. Πρόκειται για ένα από τους καλύτερους αμυντικούς ποδοσφαιριστές που ανέδειξε το κυπριακό ποδόσφαιρο. Το όνομα του ταυτίστηκε με την ΑΛΚΗ όπου αγωνίστηκε για 21 χρόνια,  (1955 – 1976) ενώ έπαιξε και με την Εθνική Κύπρου. Τερμάτισε την καριέρα του σε ηλικία 36 χρόνων αλλά παρέμεινε επί των επάλξεων προσφέροντας στην ΑΛΚΗ ως προπονητής και διοικητικός παράγοντας.   Ο Νικολής υπήρξε ένας τζέντλεμαν των γηπέδων, αυθεντικό πρότυπο του ευ αγωνίζεσθαι.

Το Βραβείο Αθλητικής Προσφοράς Κώστα Λυμπουρή και Νική Γεωργίου θεσπίστηκε το 2010 από την Κ.Ε του ΑΚΕΛ και έχει ως στόχο τη βράβευση ατόμων για την προσφορά τους στην αθλητική ανάπτυξη του τόπου και την προώθηση του αθλητικού ιδεώδους. Η εκδήλωση απονομής του φετινού Βραβείου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 7:00μμ στον Πολυδύναμο Πολυχώρο Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης, στη Λάρνακα.

Λευκωσία 13/11/2023

PREV

Το ΑΚΕΛ δίπλα στο Χαμπή Τσαγκάρη για να προστατευθεί το Μουσείο Χαρακτικής στα Πλατανίσκια

NEXT

Ανάγκη για ένα σύγχρονο δημόσιο δίκτυο βρεφοκομικών και παιδοκομικών σταθμών σε προσιτό κόστος