Home  |  Βουλή   |  Σε πρωτόγνωρα δύσκολη κατάσταση το κυπριακό θέατρο

Σε πρωτόγνωρα δύσκολη κατάσταση το κυπριακό θέατρο

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης απέστειλε σήμερα επιστολή στον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Χαμπιαούρη σχετικά με την παγοποίηση των διαδικασιών θεατρικών χορηγιών “Θυμέλη” 2020. Παρατίθεται το κείμενο της επιστολής και επισυνάπτεται αυτούσια.

Προς Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας

κ. Κώστα Χαμπιαούρη

Θέμα: Παγοποίηση διαδικασιών θεατρικών χορηγιών «Θυμέλη» 2020

Αξιότιμε κε Υπουργέ,

Είναι με μεγάλη ανησυχία και αγωνία που παρακολουθούμε όσα διαδραματίζονται αναφορικά με την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για τον ΘΟΚ, γεγονός που οδήγησε το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού να παγοποιήσει τις διαδικασίες των θεατρικών χορηγιών του προγράμματος ΘΥΜΕΛΗ. Ως αποτέλεσμα των πιο πάνω αποφάσεων, είναι η αναστολή της δημοσιοποίησης των θεατρικών έργων που έχουν επιλεγεί για το πρώτο εξάμηνο του 2020, γεγονός που επηρεάζει δυσμενώς τον προγραμματισμό και την έγκαιρη προετοιμασία  των θεατρικών σχημάτων.

Σας καλούμε όπως δράσετε χωρίς χρονοτριβή έτσι ώστε να συνεχίσει η απρόσκοπτη λειτουργία των θεατρικών σχημάτων και  σκηνών, υλοποιώντας τις δεσμεύσεις που αναλάβατε πρόσφατα στη Βουλή των Αντιπροσώπων κατά τη διάρκεια της συζήτησης του Προϋπολογισμού του Υπουργείου σας. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι το κυπριακό θέατρο βρίσκεται σε μια εντελώς πρωτόγνωρη κατάσταση. Ως αποτέλεσμα της  οικονομικής κρίσης  πάρα πολλοί συντελεστές του θεάτρου βρίσκονται στην ανεργία ή στην υποαπασχόληση. Ας μην επιβαρυνθεί ακόμα περισσότερο ο σημαντικός αυτός πνεύμονας Πολιτισμού.

Το ΑΚΕΛ θα παρακολουθεί συνεχώς τις εξελίξεις και αναλόγως θα δράσει εντός και εκτός της Βουλής.

Με εκτίμηση

Γιώργος Λουκαΐδης

PREV

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας για τις εξετάσεις των Ειδικευομένων Ιατρών για απόκτηση τίτλου Ιατρικής Ειδικότητας

NEXT

Δηλώσεις Κώστα Κώστα μετά την εξέταση του προϋπολογισμού του Υφυπουργείου Ναυτιλίας