Home  |  Ενημέρωση   |  Αρθρογραφία   |  Σεβασμός Ελλάδα! Η επόμενη μέρα… Του Χρίστου Χριστοφίδη

Σεβασμός Ελλάδα! Η επόμενη μέρα… Του Χρίστου Χριστοφίδη

chchristofidesΣεβασμός.

Το 61+% δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνείας. Καθαρή λαϊκή άποψη με μηνύματα στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, στον κόσμο. Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές, οι πολιτικές της λιτότητας, οδηγούν σε αδιέξοδα. Με αυτά τα δεδομένα οφείλουμε μια μεγάλη εκτίμηση και σεβασμό στον ελληνικό λαό και τους αγώνες του.

Εκτιμώ ότι αύριο ξεκινά μια πολύ δύσκολη πορεία. Και η πρόταση Τσίπρα να γίνει αποδεκτή θα έχουμε νέα μέτρα. Χωρίς απομείωση χρέους δεν υπάρχει βιώσιμη πορεία.

Η ελληνική κυβέρνηση θα περάσει τρομερά δύσκολες στιγμές. Η ελπίδα όμως νίκησε. Έστω πρόσκαιρα. Αυτό έχει τεράστια σημασία.

Οι λεγόμενοι Θεσμοί συμπεριφέρθηκαν όλο αυτό το χρονικό διάστημα με όρους νέο αποικισμού. Με πολιτικούς όρους ανατροπής της κυβέρνησης. Αν συνεχίσουν με τους ίδιους πολιτικούς όρους θέτουν Ελλάδα, Ευρώπη και το παγκόσμιο σε απροσδιόριστους κινδύνους.

Επίσης στο εσωτερικό της Ελλάδας πρεπει να γίνει σεβαστό το αποτέλεσμα και να αποτραπεί η ακραία αντιπαράθεση. Ο ελληνικός λαός ανέτρεψε τη μιντιοκρατία, το life style του συστήματος, τις απειλές και τους εκβιασμούς. Η ελληνική νεολαία δειχνει το δρόμο.

Η κυβέρνηση Αναστασιαδη, ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ να σεβαστούν επιτέλους τη βούληση του ελληνικού λαού που μπορεί να αναγεννήσει την ελπίδα. Και να πάρουν και κάποια μηνύματα επιτέλους! Έστω και εάν η αμφισβήτηση της ακραίας νεοφιλελεύθερης τους “θρησκείας”, δημιουργεί πρόβλημα στους σχεδιασμούς τους.

Το ΑΚΕΛ στηρίζει τον ελληνικό λαό και τους αγώνες του. Στηρίζει την προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης. Εντείνει τον αγώνα του στην Κύπρο. Και συντονίζεται με τις αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις στην Ευρώπη για την ανατροπή μιας καταστροφικής πορείας.

PREV

Το δημόσιο χρέος, ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της Ευρώπης, του Νεοκλή Συλικιώτη

NEXT

Μπορεί η Ευρώπη; Του Χρίστου Χριστοφίδη