Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Πρόκληση και σκάνδαλο σε βάρος του λαού και της οικονομίας

Πρόκληση και σκάνδαλο σε βάρος του λαού και της οικονομίας

Δήλωση Αναπληρωτή Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΑΚΕΛ- Αριστερά- Νέες Δυνάμεις Σταύρου Ευαγόρου για την Αρχή Λιμένων Κύπρου

Η Αρχή Λιμένων Κύπρου είναι ένας κερδοφόρος ημικρατικός οργανισμός με διαχρονικά, τεράστια προσφορά στην ανάπτυξη του διαμετακομιστικού εμπορίου και στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου. Ένας οργανισμός με υποδομές αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Ένας οργανισμός ο οποίος πέρυσι πραγματοποίησε κέρδη 35 εκ. ευρώ. Χρήματα που έχουν εισρεύσει στα δημόσια ταμεία.

Δυστυχώς και αυτό τον οργανισμό η Κυβέρνηση Αναστασιάδη ετοιμάζεται να τον ξεπουλήσει στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Παρά τις παραδοχές του ίδιου του Υπουργού Οικονομικών ότι δεν υφίσταται δημοσιονομική και άμεσα εισπρακτική ανάγκη συνυφασμένη με έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις, δυστυχώς η κυβέρνηση εγκλωβισμένη στις ιδεοληψίες της προωθεί τις ιδιωτικοποιήσεις παρά την καθολική αντίδραση και των ίδιων των εργαζομένων.

Το άκρον άωτον αυτού του νεοφιλελεύθερου παραλογισμού της κυπριακής δεξιάς αποτελεί η χθεσινή τους ενέργεια να υποχρεώσουν τον κύπριο πολίτη να καταβάλει ο ίδιος (μέσω του κρατικού προϋπολογισμού) τις αποζημιώσεις στους εργαζόμενους στην ΑΛΚ ύψους 41 εκ. ευρώ. Μ’ αυτό τον σκανδαλώδη τρόπο επιχειρούν να απαλλάξουν και να «καθαρίσουν» την ΑΛΚ από οποιαδήποτε οικονομικά βάρη για να την παραδώσουν ακόμα πιο κερδοφόρα στους ιδιώτες μαζί με την τεράστια υποδομή και τα εκατομμύρια των επενδύσεων που την συνοδεύουν.

Ως ΑΚΕΛ θεωρούμε τις ενέργειες της κυβέρνησης πρόκληση και σκάνδαλο σε βάρος του λαού και της οικονομίας το οποίο δυστυχώς προωθείται με την σύμφωνο γνώμη και την ψήφο του ΔΗΚΟ  και της ΕΔΕΚ.

10/07/2015

PREV

Nα πάμε σε ένα σύστημα καλύτερο, αξιοκρατικό και όχι σε μια βιομηχανία φροντιστηρίων

NEXT

Eικόνα αποσύνθεσης εκπέμπει η κυβέρνηση ΔΗΣΥ-Αναστασιάδη